Helppo revanssi kävellen

Helppo revanssi kävellenTP-Seinäjoki – NuPa 4-0 (1-0)42 min 1-0 Juuso Koskela52 min 2-0 Saku Koskinen55 min 3-0 Saku Koskinen90 min 4-0 Joonas Kuivalainen (rp)TP-Seinäjoki otti todella helposti revanssin Pohjois-Seinäjoen lähiöseura Nurmon Pallosta kaatamalla vieraat Jouppilanvuoren tekonurmella lähinnä kävelytapahtumaa muistattaneessa ottelussa.Tihkusateessa ja hämärässä pelattu ottelu ei klassikoiden ryhmään päässyt. Ilmeisesti Seinäjoen Kaupunki säästi kuluissa jättämällä pari valopylvästä pimeäksi siinä missä joukkueet kuluttivat säästeliäästi energiaansa liikkumiseen.Ottelun ensimmäinen puolituntia oli niin laiskavauhtista, että äkäisesti pistelevä mummo sauvoineen olisi jättänyt suurimman osan urheilevista nuorista kuin seisomaan. Kotijoukkueen peli ei toiminut lähes kaikkien Jussi Kankaanpäälle ja Miika Asunmaalle suunnattujen pallojen painuttua niin pystyyn, että vieraiden maalilla Tomi Peltokankaalla oli leppoisaa poimia niitä.Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti alkoi kotijoukkueen osalta muistuttaa rahtusen verran jalkapalloa ja tilanteitakin alkoi syntyä. Ensin kajautti Jussi Kankaanpää voimalla poikkipuuhun ja vain hetkeä myöhemmin kokeili Miika Asunmaa pystypuun kestävyyttä.Maalintekoonkin päästiin vielä ennen taukokahveja Juuso Koskelan saatua Asunmaalta hyvän syötön, josta Koskela pääsi iskemään kauden ensimmäisen osumansa viedessään isännät taukojohtoon. Samalla Koskelasta tuli jo 20. pelaaja TP-Seinäjoen edustusjoukkueessa, joka on tehnyt sarjapelissä osuman.Toisen jakson alussa NuPa sai luotua pari pahaa paikkaa isäntien maalille, mutta Toni Koivusaari selvitti tilanteet varmasti pitäen maalinsa puhtaana. Nollapeli oli TP-Seinäjoelle ja ”Koivarille” kauden toinen.Peli ratkesi Saku Koskisen viimeistelemiin maaleihin, jotka syntyivät kolmen minuutin välein 52. ja 55. minuuteilla. Ensin Koskinen roikotti pallon maaliin yli Tomi Peltokankaan noin 35 metristä ja vain kolme minuuttia myöhemmin Miika Asunmaa piti NuPan pakkeja pujottelukeppeinään ennen kuin antoi syötön maalille, missä Koskinen pisti pallon verkkoon.Maalien jälkeen ottelun loppu oli pelailua TP-Seinäjoen tehtyä täydet vaihdot. Vielä viimeisellä minuutilla numeroita kuitenkin ehosteltiin Joonas Kuivalaisen lauottua pallon pilkulta sisään. Näin syyskierroksella peliaikaa kenttäpelaajana saaneesta maalivahdista tuli kauden 21. maalintekijä TP-Seinäjoen edustusjoukkueessa.Voitollaan kotijoukkue nousi sarjakakkoseksi ainakin toistaiseksi. Matkaa kärkeen on kuitenkin toivottoman tuntuiset kuusi pistettä ja kärkijoukkue Sundom IF:llä on matsi vähemmän pelattuna.Vieraiden onni oli se, että maalipuut olivat tällä kertaa joukkueen puolella. Kotijoukkue tulitti nimittäin pallon kolme kertaa tolppiin ja kertaalleen rimaan. Kaiken lisäksi NuPan paras pelaaja löytyi maalipuiden välistä Tomi Peltokankaan pelastettua naapurit melko rumalta löylytykseltä.Kotijoukkueen riveissä nähtiin ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella sarjapeleissä minuutteja hakemassa SJK:n Johannes Saranpää. Saranpäästä tuli kauden 39. sarjapeleissä kentällä käynyt pelaaja, eli materiaali on ollut melkoisen laaja. Voisi sanoa, että tavallaan liiankin laaja siihen nähden, että permanenttikokoonpanoilla yleensä saavutetaan ne parhaat tulokset.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Jaakko Vähäpesola, Juho Pajula (v), Jaakko Lampi, Santtu Kimpimäki (65. Herman Mäenalanen), Saku Koskinen, Johannes Saranpää (70. Joonas Kuivalainen), Tomi Anisimaa (70. Antti Takala), Juuso Koskela (46. Janne Mäntylä), Miika Asunmaa (65. Jarno Takamäki), Jussi Kankaanpää (60. Ramelo Loddin)