Ysikutosille makea voitto

Ysikutosille makea voittoTP-Seinäjoen Ysikutosten musta joukkue pelasi keskiviikkona Aluesarjan ottelun Ketturämäkössä Vaasan Kiistoa vastaan. Kotijoukkue otti makean 4-1 (1-1) -voiton. Pelin alku oli tasaista vääntöä eikä kummallakaan joukkueella ollut vaarallisia maalipaikkoja. Kun jaksoa oli pelattu noin 15 minuuttia Kiisto pääsi tekemään ottelun avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta. Vain pari minuuttia myöhemmin Tuomas Lähdesmäki tasoitti komealla vedolla rangaistusalueen ulkopuolelta alakulmaan. Ensimmäisellä jaksolla TP oli hallitsevampi osapuoli pelissä, mutta rauhattomuus ennen kaikkea ratkaisevissa syötöissä pilasi suuremmat mahdollisuudet. Toisella jaksolla kentällä olikin sitten vain yksi jalkapalloa pelaamaan pyrkivä joukkue. TP vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti Kiiston maalille ja piti pelin muutenkin vastustajan kenttäpuoliskolla. Kiiston muutama laukaus maalia kohti tuli lähinnä keskialueen vapaapotkuista. Toista jaksoa oli pelattu noin viisi minuuttia kun Tuomas Lähdesmäki vei TP:n 2 -1 johtoon, muutamaa minuuttia myöhemmin Joonas Sundman lisäsi johdoksi 3 – 1 sivurajaheiton jälkitilanteesta. Kun Tuppu Lähdesmäki viimeisteli hattutemppunsa noin 20 minuutin kohdalla homma oli taputeltu ja ysikuutoset varmistaneet ensimmäisen voittonsa aluesarjassa.”Meidän osaltamme peli oli aivan kohtuullinen esitys ja pystyimme nostamaan peliämme lähelle omaa tasoamme. Avausvoitto lämmittää ja se, että noustiin maalin tappiolta selkeään voittoon. Tiesimme, että Kiisto tulee alusta lähtien kovaa tilanteisiin ja nyt pystyimme vastaamaan kaksinkamppailuihin. Olimme alusta lähtien paremmin liikkuva joukkue kentällä ja pääsimme viemään peliä. Tähän asti olemme sarjassa olleet enemmänkin ottavana osapuolena ja tietty rauhattomuus pelin rakentelussa tuli esiin oikeastaan koko ottelun ajan. Pelattiin liiankin suoraviivaisesti palloa ylös, niin etteivät laiturit ja hyökkääjät ehtineet mukaan. Koko joukkueelta kuitenkin hyvä taisteluilme, erityisesti Tuomas Lähdesmäki Kiistolle täysin pitelemätön kaveri, vaikka pelasi vain noin puoli tuntia otteluruuhkasta johtuen”, kiitteli vastuuvalmentajaPetteri Kokko omiaan. Lisäksi keskikentän Verkku Renko ja Matias Kangas tekivät jälleen huikean määrän töitä molempiin suuntiin joukkueen eteen. Maalissa Mikko Lampinen pääsi melko vähällä, mutta hoiti varmasti ne tilanteet, jotka kohdalle osuivat. Vastustaja Kiisto jaksoi yrittää loppuun asti, pelaten vain 13 pelaajalla. Vaihtopenkki ja joukkueenjohto sen sijaan piti Kiistolla sen verran ääntä, että hyvin tuominneen Perttu Lepän pyynnöstä Kiiston joukkueenjohtaja katseli pelin loppuun kentän päädystä.