Helppo voitto ylivoimalla

Helppo voitto ylivoimallaFC Lynx – TP-Seinäjoki 0-4 (0-2)22 min 0-1 Abdullahi Danjouma42 min 0-2 Topias Tervasmäki65 min 0-3 Johannes Saranpää88 min 0-4 Anssi SyrjämäkiTP-Seinäjoki otti ylivoimaisen voiton Kakkosen Lohko C:n matsissa Napapiirillä kaadettuaan aika erikoisella tavalla lataustaan purkaneen FC Lynxin 4-0 (2-0).Vierailijat valmistautuivat otteluun huolella reissaten Kemiin jo perjantaina. Ajatusmaailma oli sen suuntainen, ettei matsista tule helppoa. Oli nimittäin tiedossa, että FC Lynx tulee saamaan uusia RoPS –apuja tähän otteluun ja niinpä mukana nähtiin mm. legendaarinen vanha herra, Zeddy Saileti.Aivan kuten uumoiltiin, yksi muuttolintu ei kesää tehnyt, eikä tällä kertaa edes kunnolla kevättä. Tosin uusia kasvoja oli kotijoukkueen kokoonpanossa viime viikonlopun otteluun verrattuna yhteensä neljä.Latausta tuntui isännillä olevan, mutta rahtusen vääränlaatuista. Joukkue saalisti ensimmäisten reilun viiden minuutin aikana kaksi keltaista korttia ja sen jälkeen alkoi erotuomari Simo Kiverin taskusta nousta vain punaisia lappuja isännille. Vaikka rovaniemeläiset protestoivat kovaäänisesti oululaistuomarin puhalluksia, noudatti hän sääntöjä.Ensimmäinen punainen kortti tuli sivurajatilanteesta Pauli Turpeenniemelle, joka katsoi nerokkaaksi ratkaisuksi lyödä nyrkillä TP-Seinäjoen ottelun hahmoihin kuulunutta Abdullahi Danjoumaa. Seuraavaksi lappua katseli toisen keltaisen seurauksena Mikko Meriläinen, joka sai ensimmäisen lappunsa vedettyään Danjoumaa sukille ja toisen kaadettuaan härskisti Topias Tervasmäen. Eikä siinä kaikki.Reilun puolen tunnin jälkeen syntyi maalinedustalla hässäkkätilanne, johon Jussi Kankaanpää tuli tyylilleen uskollisena tavoitellen irtopalloa luukulla. Tuloksena oli törmäys maalivahti Arto Vikmanin kanssa. Vikman käytti oman käden oikeuttaan ja päätti ratkaista henkilökohtaiset murheensa potkaisemalla Kankaanpäätä. Tuloksena oli kolmas punainen FC Lynxille ja keltainen Kankaanpäälle.Ai niin. Välissä tehtiin maalejakin. Kahden miehen ylivoimalla pelatessaan TP-Seinäjoen Abdullahi Danjouma karkasi Johannes Saranpään esityöstä omille teilleen ja pisti pallon verkkoon 22. minuutilla. Jussi Kankaanpää puolestaan pelasi Topias Tervasmäen karkuteille ja lapualainen luritti pallon längistä sisään pelikellon näyttäessä 42. minuuttia.Eittämättä ottelun suurimmat aplodit keräsi kuitenkin kuulutus, jossa kerrottiin Suomen voittaneen Venäjän jääkiekon MM-kisojen välierämatsissa. Jopa pelaajat tuulettivat kyseistä suoritusta enemmän kuin itse ottelun tapahtumia.Toiselle puoliajalle tunne hieman katosi pelistä, sillä vierasjoukkue tyytyi pitämään palloa ja pyörittämään peliä. FC Lynxin ainoat maalipaikatkin järjestivät vieraat. Etutoppari Petri Niemi sai ohjattua pelivälineen maalinedusruuhkassa oman maalin hirteen, mutta sen lähemmäksi ei kotijoukkue palloa saanut. Zeddy Sailetin nopeus ei enää riittänyt kunnolla puolittaisessa läpiajossa, vaan hyvin tilanteen peittänyt maalivahti Tero Kinnunen ohjasi miehen niin pieneen kulmaan, ettei sieltä ollut mitään mahdollisuutta pistää palloa maaliin.Ottelun kolmas maali nähtiin 65. minuutilla mainion ottelun keskikentällä pelanneen Johannes Saranpään toimesta. ”Jossu” sai kuljettaa rauhassa pitkän matkaa ennen kuin tulitti pallon takanurkkaan ohi hieman huonosti sijoittuneen epävarman Ville Körkön.Vaikka vieraat luonnollisestikin dominoivat ottelua pelattuaan kolmen miehen ylivoimalla, eivät otteet silti olleet mitenkään häikäiseviä. Pikemminkin juuri niin pilvipoutaisia kuin sääkin. Pelissä tuli aivan liikaa huolimattomuusvirheitä ja laiskuuteen viittaavia juttuja. Toisaalta, Rovaniemeltä lähdettiin hakemaan vain kolmea pinnaa ja ne kaikki lähtivät mukaan, eli siinä mielessä reissu oli onnistunut.Sinetiksi kaupan päälle pääsi Anssi Syrjämäki sutimaan pallon maaliin aivan ottelun loppuhetkillä Henri Saranpään oltua mukana säätämässä vastustajan rangaistusalueella.Kotijoukkue siisti kyllä peliään toisella puoliajalla, mutta silti varsinkin Toni Vihervä tykkäsi ajella selkään ja napautella myöhässä sukille. FC Lynxille voi luvata melko pitkää ja hikistä kautta, jos joukkue aikoo tällä tyylillä pelata jatkossakin. Siinä on entisellä maalivahdilla, Matti Vikmanilla, melkoinen savotta hoidettavana, että kausi saadaan kunnialla läpi.Ottelun Veikkausraati jakoi kaikki tähtöset vieraille. Abdullahi Danjouma kuittasi kolme sakaraista, Johannes Saranpää kaksi ja Henri Saranpää yhden.Ensimmäisellä puoliajalla tiukkaa linjaa pitänyt erotuomari Simo Kiveri hölläsi linjaansa toisella puoliajalla. Avustavista varsinkin katsomon vastakkaisella puolella lippunsa kanssa lämmitellyt pellehermanni oli autuaan tietämätön uusista (tai vanhoista) paitsiosäännöistä. Onneksi miehen kotipuoleen vinksahtaneilla liputuksilla ei ollut mitään merkitystä ottelun lopputulokseen. Se on kuitenkin varma asia, että omalta kenttäpuoliskolta lähtevä pelaaja, joka ajaa ohi kahden puolustajan omalla nopeudellaan, ei ole paitsiossa. Että semmoista.Vaikka ilveksennahkoja nyljettiinkin urakalla, on pelin parannuttava jo torstaiksi, jolloin Seinäjoelle saapuu Lohko C:n rahakkaimmat palkat maksava muukalaislegioona Oulusta.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen (v, 65. Rami Sariola), Tero Mäntylä, Johannes Saranpää, Henri Saranpää, Jarkko Mäki-Maunus, Topias Tervasmäki (75. Timo Rauhala), Abdullahi Danjouma, Jussi Kankaanpää (v, 46. Anssi Syrjämäki)