Hieno päivä SJK:lle

Seinäjoen Jalkapallokerho otti voiton Veikkausliigan ottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan lukemin 2-1 kamppailussa, joka oikeastaan oli ihan pakko voittaa. Niin joukkue myös otti voiton ja päivästä tuli kerrassaan ikimuistoinen yhteisöllisyyspäivä seinäjokelaiseen jalkapallohistoriaan.

SJK kunnioitti kamppailussa paitsi Seinäöjoen kaupungin 60-vuotista taivalta myös kahden perustajaseuransa, Sepsi-78:n ja Törnävän Pallo-55:n juhlavuosia. Sepsiläinen jalkapallo täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja TP-55 seurana 65 vuotta. Hyvät karkelot siis kaikin puolin.

SJK pelasi ottelun poikkeuksellisessa peliasussa, eli ns. kolmosasussaan, joka oli tehty vain tätä yhtä kamppailua varten. Värit kertoivat kaiken. Peliasu oli upea osoitus siitä, mistä SJK on syntynyt eli sinistä ja oranssia.

Kaiken kruunasi se, että joukkue otti tiukassa paikassa voiton. Vielä kuin kirsikkansa kakun päälle, joukkueen kapteeni mehmet Hetemaj teki johtomaalin oman kasvatin, Tero Mäntylän, tarjoilusta ja voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli TP-55:n pallokoulusta edustusjoukkueeseen saakka kasvanut Joonas lepistö. Maali oli "Lepalle" ensimmäinen Veikkausliigassa.

Eilen seuraväki sai iloita nuoren Matias Vainionpään valintaa Suomen U21-maajoukkueeseen ja tänään Vainionpää osoitti, miksi tuo valinta oli ihan oikeaan kohdistunut.

Voisi väittää, että tänään OmaSp Stadionilta lähti paljon tyytyväisiä seinäjkelaisia kohti kotia.

Tästä katselemaan ottelun kuvagalleriaa.

Linkki 1