Hyvä alku ei riittänyt

Hyvä alku ei riittänytNärpes Kraft/2 – TP-Seinäjoki 3-2 (1-1)05 min 0-1 Juha Ylihärsilä25 min Tobias Malm49 min 2-1 Tony Lund63 min 2-2 Juha Ylihärsilä71 min 3-2 Tobias MalmTP-Seinäjoen salama-alku ei lopulta riittänyt edes pisteeseen saakka Närpiön Keskuskentällä isäntäjoukkue Kraft/2:ta vastaan. Joukkuetta luotsannut Kari Hietamäki sai mukaan otteluun varsin kapean materiaalin, sillä Seinäjoen Jalkapallokerhosta ei oikeastaan apuja tullut ja omiakin pelimiehiä oli sivussa koko joukko. Mukana Närpiössä oli vain 12 pelaajaa, joista kaksi oli maalivahteja, eli taktisilla vaihdoilla ei juuri ollut mahdollisuutta herkutella.Vierasjoukkue sai upeassa kesäillassa unelma-alun kamppailuun Juha Ylihärsilän tehtyä kauden ensimmäisen maalinsa vain viiden minuutin pelin jälkeen. Näin Ylihärsilästä tuli jo 17. pelaaja, joka on tällä kaudella onnistunut TP-Seinäjoen edustusjoukkueessa maalinteossa.Johto kesti 25. minuutille saakka, jolloin TP-Seinäjoki pelasi vajaalla muutamaa minuuttia aiemmin polveaan loukanneen Antti Takalan oltua huollettavana kentän laidalla. Isäntien Tobias Malm laukoi vedon kohti Toni Koivusaaren vartioimaa maalia. Valitettavasti pallo muutti puolustuksesta suuntaan siten, ettei Tonilla ollut mitään mahdollisuuksia ja isännät saivat halvalla tavalla tasoituksen.Peli oli koko ajan vieraiden hallussa, mikä oli erittäin ilahduttavaa, sillä jalkeilla oli todella hieman siipirikkoinen ryhmä. Osa pelaajista nosti kuitenkin upeasti tasoaan, joskin osaa ei pelaaminen tuntunut erityisesti kiinnostavan. Siinä mielessä esitys oli epätasainen, mutta jää kuitenkin plussan puolelle.Toisen jakson alussa kotijoukkue sai TP-Seinäjoen vapaapotkutilanteen jälkeen vastaiskun, jonka Tony Lund pääsi niittaamaan läheltä verkkoon. Tässäkin tilanteessa nähtiin vieraiden keskikentän melko verkkaista puolustusasemiin palaamista, mikä näyttikin olevan päivän teem osalle oranssipaidoista.Vieraat nousivat vielä kerran tasoihin. Kauden parhaan ottelunsa pelannut Juha Ylihärsilä tulitti pallon toistamiseen verkkoon pelikellon ehdittyä tunnin pahemmalle puolelle ja näin vieraat olivat taas pinnassa kiinni.Eipä kuitenkaan riittänyt kaksi maalia, sillä vielä kerran tuli kotijoukkue. Keskialueen pallon menetys kostautui ja Tobias Malm pääsi tulittamaan pallon kolmannen kerran Koivusaaren taakse voittomaalin merkiksi 71. minuutilla.Vielä Kraftin osuman jälkeenkin vieraat hakivat hanakasti tasoitusta. Lähimpänä oli hyvin kärjessä pelannut Jarno Takamäki, joka laukoi pallon vain muutamia senttejä ohi takatolpan. Nuorukaisella on harteillaan moinen apina maalinteon suhteen, kuten hän itse pelin jälkeen tuskaili.Kotijoukkueen painostuksen aikana isäntien Lucas Rönnholm potki itselleen punaisen kortin ottelun loppupuolella muuten melkoisen siistissä kamppailussa. Vieraille ei lappuja tullut ja Kraftistakin vain maalitykki Malm sai kortin Rönnholmin lisäksi.”Siellä oli monta oikein positiivista suoritusta kun huomioidaan, miten me tähän otteluun lähdimme. Jarno Takamäki, Antti Takala loukkaantumiseensa saakka, Hermanni Mäenalanen topparina ja tietenkin Juho Pajula olivat kyllä hyviä unohtamatta kaksi maalia tehnyttä Juha Ylihärsilää”, kiitteli Kari Hietamäki pelaajiaan.”Tietenkin tappio ketuttaa, mutta kyllä osa pelaajistamme esiintyi erittäin ansiokkaasti ja jaksoi taistella ihan loppuun saakka. Pakko on kehua vaihdosta kentälle kehiin tullutta toista maalivahtiamme, Joonas Kuivalaista. Hän pystyy käytännössä pelaamaan millä tahansa paikalla, sillä hänen pelinäkemyksensä on aivan verraton”, lisäsi ”Hietsu”.Totta joka sana. Sitten on tietenkin kolikon toinen puoli. Osalle ottelut tuntuvat olevan pakkopullaa, eikä pelihuumori ole sitä luokkaa, mitä sen pitäisi tai mitä se voisi olla, jos asenne pelaamiseen olisi kohdillaan.Tappio ei todellakaan tehnyt erityisen hyvää nousuhaaveille. Nyt kannattaakin keskittyä jatkossa otteluun kerrallaan ja pyrkiä hakemaan peliin samanlaista asennetta ja tekemistä, mitä löytyi tänäänkin. Jokainen kentällä ollut tietää varmasti kuka yritti ja ketä ei kiinnostanut.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Santtu Kimpimäki, Hermanni Mäenalanen, Juho Pajula, Antti Takala (28. Joonas Kuivalainen), Saku Koskinen, Samir Bouroussi, Juuso Koskela, Jaakko Vähäpesola, Jarno Takamäki, Juha Ylihärsilä