Vuosien saatossa osa 13., vol III

Vuosien saatossa osa 13., vol IIIHeinäkuun 30. päivä ei vuosien saatossa ole ollut pelipäivänä turhan usein. Viimeisten noin 35 vuoden aikana TP-Seinäjoen edustusjoukkue on ottanut vastustajista mittaa tällä päivänmäärällä vain kahdesti.
Ensimmäinen merkintä historiankirjoihin löytyy vuodelta 1972, jolloin TP-55 pelasi Nelosta aivan kuten tänäänkin. Silloin Seinäjoelle oli vieraaksi saapunut Pedersöre Pojkarna Pietarsaaren kupeesta ja pisteet jaettiin lukemin 1-1. Kauden päätteeksi PPojk sijoittui sarjassa kolmanneksi neljän pisteen päähän naapuriseurastaan Larsmo BK:sta. TP-55 puolestaan oli viides kahdeksan joukkueen sarjassa jääden PPojkista kaksi pistettä. Keväällä TP-55 oli hakenut pisteet mukaansa vieraista numeroin 4-2.
Toinen merkintä löytyy vuodelta 1995, jolloin TP-Seinäjoki pelasi Kakkosen Länsilohkossa Keith Armstrongin valmennuksessa. Kesätauon aikana joukkue oli vahvistunut englantilaisella Mark Nanglella, joka oli aivan liekeissä debyyttiottelussaan viimeistellen heti kaksi maalia Valkeakosken Kosken-Poikien verkkoon 6-1 (2-1) –kotivoittoon päättyneessä ottelussa. Toni Suutari puolestaan avasi maalihanat jo ottelun 3. minuutilla viimeistellen lopulta hattutempun. Jarmo Köykkä viimeisteli yhden kotijoukkueen maaleista. Vieraiden ainokaisen teki ensimmäisellä puoliajalla Ari-Pekka Mahlio.
Kauden päätteeksi oranssi-mustat juhlivat nousua takaisin Ykköseen ja tiehän vei nousujuhliin myös seuraavalla kaudella.
Kahden kotiottelun saldo on siis voitto ja tasapeli yhteismaalein 7-2. Nyt toivotaan, että kapealla ryhmällä Närpiöön illalla matkustava joukkue pystyy venymään ja taistelemaan voitosta ihan tosissaan.