Hyvin treenanneena Lahteen

Lauantaina Mukkulan hallissa alkava SM-karsintasarja asettaa SJK-junioreiden B-junnuille kovia haasteita keväthankien aikaan. Valmentaja Jyri Hietaharju on kuitenkin hyvillä mielin, vaikka viimeisten harjoituspelien tulokset eivät isommin ilahdutakaan.

– Hyvillä mielillä lähdetään kohti Lahtea kohtaamaan FC Reipas avausmatsissa. Pojat ovat harjoitelleet hyvin koko viikon, vaikka itse olenkin ollut Eerikkilän Urheiluopistolla A-valmentajakurssilla, kertoi Hietaharju tunnelmia sarja-avauksen aattona.

– Toivottavasti hyvä harjoitusviikko näkyy nyt sitten myös kentällä. Harjoituspeleissä on pätkittäin nähty sitä yhtenäistä tekemistä, mitä me haluamme joukkueen näyttävän otteluissa. Nyt on toivottava, että tekeminen kestää läpi koko ottelun, jatkoi Hietaharju.

Vastaan tuleva FC Reipas ei ollut viime kaudella kohdattujen joukkueiden joukossa, vaan on omalla laillaan uusi tuttavuus tälle ikäluokalle tällä tasolla. Varmaa on kuitenkin se, että kun vastaan tulee oranssi-musta lahtelainen joukkue, laatua löytyy. Niin on löytynyt aina. Reipas on kautta aikojen ollut huippukasvattaja junioripuolella, eikä ole mitään syytä uskoa, että tämäkään ikäluokka tekee poikkeusta sääntöön.

– Aika niukasti on heistä tietoa. Toki jonkin verran olen jutellut valmentajien kanssa, mutta pääsääntöisesti me lähdemme pelaamaan otteluita oman pelin kautta, tivisti Hietaharju ajatusmallit enne ensimmäistä SM-karsintasarjan peliä.

– Varmaa on, että edessä on kova sarja. Se on kuitenkin erinomaisen hieno asia, että jo tässä vaiheessa kautta saadaan merkityksellisiä otteluita, eikä tarvitse hieroa vain treeniepelejä. Myös se on mahtavaa, että VIFK, VPS-j ja FF Jaro ovat kaikki mukana sarjassa ja vaikka tämä kuulostaakin ehkä oudolta, niin on ihan hienoa, että kohtaamme juuri nuo joukkueet vieraissa. Siinä säästetään pitkä penni matkakuluissa ja reissaamisessa kun ei tarvitse tehdä paljon pitkiä keikkoja, "Jylppy" pyöritteli sarjaohjelmaa, joka pikkuisen herätti kummastusta Seinäjoella.

– Niin, viime kauden karsintasarjassa meillä oli viisi vieraspeliä ja neljä kotipeliä. Taas on niin. Nyt en oikein tätä ymmärrä, koska sijoituimme kuitenkin neljänneksi SM-sarjassa viime kesänä, eli olisi mielestäni ollut oikeudenmukaista, että olisimme saaneet viisi kotimatsia. Nyt niitä on neljä ja näin mennään, kommentoi Hietaharju SM-karsintasarjaa.

Ensimmäinen SJK-junioreiden ottelu siis pelataan Lahdessa, Mukkulan hallissa, alkaen klo 16.30.