IK otti revanssin

IK otti revanssinTP-Seinäjoki B – IK 1-3 (1-1)14 min 1-0 Jyri Korkea-aho35 min 1-1 Olli Rintamäki43 min 1-2 Jari-Pekka Luoma76 min 1-3 Jari-Pekka Luoma
TP-Seinäjoen siipirikkoinen B-junioreiden SM-sarjaryhmä pystyi pistämään hyvin kampoihin Kolmosessa pelaavalle Ilmajoen Kisalijoiden edustusjoukkueelle ottelun ensimmäisen puoliajan. Itse asiassa, B-junnujen olisi pitänyt johtaa ottelua 3-4 maalilla taukoon menneessä, sen verran tiheään joukkue loi tekopaikkoja.
Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin peli kuitenkin kääntyi varttuneempien pelimiesten eduksi. Asiaa edesauttoi myös vaihtorumba, jota TP-Seinäjoki oli pakotettu käyttämään. Ajatuksena oli nimittäin lepuuttaa edes hiukan niitä pelaajia, jotka ovat tulessa sunnuntaina akatemian karsintapelissä.
Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueena Wallsport Areenassa esiintynyt TP-Seinäjoki rakensi paikkoja, joista mainion pelin linkkinä pelannut Tommi Kukila, Henri Huilla ja Sami Viljanen tuhrasivat kukin vuorollaan saumansa maalintekoon. IK:n pelaaminen näyttikin ensimmäisellä puoliajalla sohjossa kahlaamiselta, mutta mitä vanhemmaksi ottelu eteni, sitä nopeammin sohjo suli sandaaleista ja peli alkoi kulkea.
IK sai tasoitettua ottelun viisi minuuttia ennen puoliaikaa viime kaudella TP-Seinäjoen edustusjoukkueessa pelanneen Olli Rintamäen toimesta ja vain kolme minuuttia tauon jälkeen TP-Seinäjoen edustusjoukkueessa Kakkosta pelannut Jari-Pekka Luoma laukoi läheltä pallon maalin kattoon. Lopullisen sinetin "Jape" iski muutaman metrin paitsioasemasta neljä minuuttia ennen loppua. Tuossa tilanteessa Olli Rintamäki olisi tosin voinut itse viimeistellä maalin yhtä helposti olematta paitsiossa, joten sinällään osuma oli vain kosmetiikkaa.
B-junioreiden valmennustiimi joutui rakentelemaan kokoonpanoa harkiten, sillä sivussa olivat Toni Koivusaari, Teemu Penninkangas, Akseli Metsä-Ketelä, Niko Nauholz, Antti Viita, Veli-Pekka Pajula ja Tuomas Karjanlahti. Maalivahtiosastolla ei kuitenkaan murheita ollut, sillä Joonas Kuivalainen pelasi hyvän ottelun tolppien välissä.
Sen sijaan muilta osin peli kärsi lukuisten kolhujen takia. Onneksi apuja löytyi joukkueeseen B-junioreiden haastajaryhmästä Samuli Aaltosen, Teemu Miilumäen ja Erno Ruismäen muodossa. Olikin selvästi järkevämpää antaa peliaikaa näille nuorukaisille kuin se, että kokoonpanoon olisi otettu esimerkiksi TP-Seinäjoen edustuksen aikuispelaajia.
TP-Seinäjoki: Joonas Kuivalainen, Eero Rantanen, Pekka Rousu, Henri Huilla, Sami Viljanen, Jesse Jääskeläinen, Miika Korpela, Tommi Kukila, Timo Koivu, Jyri Korkea-aho (vaihdosta Samuli Kiviaho, Kalle Taimi, Samuli Aaltonen, Teemu Miilumäki, Erno Ruismäki)