Ilotulitus avauksessa

Ilotulitus avauksessaTP-Seinäjoki – FC Kiisto A-Team 5-4 (2-2)03 min 1-0 Jukka Ahola17 min 1-1 Teemu Heiskari42 min 2-1 Samir Bouroussi (rp)45 min 2-2 Aleksi Alanko57 min 3-2 Ville Kukkanen61 min 4-2 Ville Kukkanen63 min 4-3 Aleksi Alanko65 min 4-4 Antti Klemetti92 min 5-4 Jukka AholaTP-Seinäjoen ja FC Kiisto A-Teamin välinen Nelosen sarjan avausottelu muodostui melkoiseksi sikermäksi maaleja ja virheitä. Maalit ovat toki pelin suola, mutta ei niitä ehkä ihan ehdoin tahdoin tarvitsisi tarjoilla vastustajalle. Tällä kertaa TP-Seinäjoki sai olla enemmän kuin tyytyväinen niukkaan voittoonsa, sillä hyvän alun jälkeen vaasalaiset aiheuttivat melkoisesti päänvaivaa isännille Wallsport Areenassa pelatussa ottelussa.Ottelu ei tasoltaan päätä huimannut, mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö se olisi ollut huikean jännittävä loppuun saakka. Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun, sillä jo kolmannella peliminuutilla Juho Pajulan mainio kulmuri löysi ylös nousseen toppari Jukka Aholan, joka puski isännät johtoon.Liekö nopea avausmaali tuudittanut kotijoukkueen pelaajia helpon matsin tunnelmiin, sillä jatkossa vieraat pääsivät oikeastaan luvattomankin helposti peliin mukaan ja ottivat otteen tasoittaen ansaitusti 17. minuutilla Teemu Heiskarin osumalla.Ennen vaasalaisten tasoitusta oli kummallakin joukkueella omat paikkansa. Juho Mäki-Maunuksen painava laukaus painui takanurkasta vain hitusen ohi ja samoin kävi toisessa päässä. Tasoituksensa jälkeen Kiisto loi vajaan puolen tunnin jälkeen kolmannen hyvän paikkansa, mutta Atte Tervasmäen vartioima maali varjeltui toistaiseksi.Kolmisen minuuttia ennen taukoa vaihdosta Juho Pajulan tilalle tullut Saku Koskinen jäi noin 30 cm pidemmän ja 50 kg painavamman topparin jyräämäksi rangaistusalueella, eikä erotuomari Ari Mäkelä juurikaan epäröinyt viedessään pallon pilkulle. Kolme hyvää paikkaa haaskannut Samir Bouroussi tulitti pallon voimalla hirren kautta sisään vieden isännät uudelleen johtoon.Ei kestänyt sekään johto. Ei edes taukoon asti, sillä kotijoukkueen alakerta ehti hölmöillä oikein urakalla omalla rankkualueellaan ja näin Aleksi Alanko ehti tasoittaa ottelun vielä ennen puoliaikaa.Toisella puoliajalla ensimmäinen paikka tuli Tomi Anisimaalle, mutta vain minuuttia myöhemmin joutui Atte Tervasmäki ensin venyttämään vieraiden laukauksen kulmuriksi ja kulmurin jälkitilanteesta esittämään vielä jalkatorjunnan säästääkseen oranssinutut takaiskulta.Reilun 50 minuutin pelin jälkeen ensimmäisellä puoliajalla hieman pimentoon jäänyt Ville Kukkanen viimeisteli Karri Hiirikosken hyvästä esityöstä kotijoukkueen johtomaalin tulittaen neljä minuuttia myöhemmin isännät jo kahden maalin johtoon.Taas näytti siltä, että ottelu ratkeaisi kotijoukkueen eduksi, mutta aivan yhtä nopeasti kuin TP-Seinäjoki oli hankkinut kahden maalin johtonsa, iski Kiisto kahdesti nousten tasoihin. Yhteensä kahdeksan minuutin ajanjakson kuluessa nähtiin neljä maalia, joista Aleksi Alanko ja Antti Klemetti iskivät vieraiden maalit. Varsinkin Alangon 4-3 kavennus oli komea, sillä sitä pohjusti hieno pistosyöttö toppareiden väliin.Maalijuhlat eivät suinkaan loppuneet tähän, vaikka pitkään piti odottaa huojentavaa voittomaalia. Pelikellossa oli kulumassa jo 92. peliminuutti Jukka Yli-Rengon löydettyä hyvällä kesollaan takatolpalle vapaaksi jääneen Jukka Aholan, joka puski illan toisen osumansa siirtäen isännät taas kerran johtoon.Vähintäänkin värikkääksi muodostuneessa ottelussa isäntien Jukka Ahola ja Juho Mäki-Maunus ottivat varoitukset kovasta pelistä vieraiden Joni Vainion ja Teemu Heiskarin saatua myös kortit.Edellisen kerran TP-Seinäjoen kauden avausmatsissa nähtiin yhdeksän maalia kaudella 2003, jolloin KPV-j haki pinnat Keskuskentältä numeroin 5-4. Viime kaudella TP-Seinäjoen kotiottelu vaasalaisvieraita vastaan puolestaan päättyi 2-0 Kiistolle, joten siinä mielessä tulos oli mieluisa. Viime kauden avausottelu puolestaan päättyi Maalahden hiekalla Malax IF:n kanssa maalittomasti.Vaikka voitto tulikin, ei vastuuvalmentaja Tapio Haavisto mitenkään suuresti riemuinnut kotijoukkueen esityksestä.”Kyllä se vain niin on, että meidän pitäisi pystyä myös harjoittelemaan edes hieman sillä porukalla, millä pelataan. SJK:n avut ovat todella tarpeen, mutta kyllä se näkyy, ettei yhdessä ole harjoiteltu”, totesi Haavisto aiheellisesti siinä mielessä, että kommunikaatio-ongelmia oli useammin kuin kerran tai pari varsinkin alakerrassa.Joka tapauksessa sarjakausi saatiin alkuun voitokkaasti ja tilillä on ensimmäiset pisteet.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Karri Hiirikoski, Juho Mäki-Maunus (v), Jukka Ahola (v), Vesa Kivimäki, Ville Kukkanen (82. Juuso Koskela), Juho Pajula (35. Saku Koskinen), Tomi Anisimaa, Jukka Yli-Renko, Samir Bouroussi (73. Ramel Loddin), Jaakko Vähäpesola (46. Herman Mäenalanen (93. Antti Takala))