Instagram on mielenkiintoinen

SJK-juniorit, kuten suurin osa seuroista, käyttää yhtenä sosiaalisen median kanavanaan Instagramia, eli tuota miltei kaikille tuttua kuvagalleriapalvelua.

Viimeisen vuoden aikana SJK-junioreiden tilillä on julkaistu reilut 540 kuvaa, eli suurin piirtein reilut pari kuvaa päivässä, kun numeroista unohdetaan pahimmat koronakuukaudet. Maalis-huhtikuu olivat hiljaisia julkaisemisen suhteen, koskaan mitään ei oikein tapahtunut.

Yhteensä SJK-junioreiden kuvia on katseltu lähes 600 000 kertaa. On vaikea ottaa kantaa siihen, miten hyvä tuo luku on, koska meillä ei ole olemassa dataa siitä, minkä verran muiden seurojen kuvia on käyty katsomassa. Hyvältä se kuitenkin vaikuttaa.

Keskimäärin yhtä kuvaa on siis käyty katsomassa noin 1100 kertaa, mikä on ihan hyvä kattavuus junioriseuralle.

Kun lähdetään miettimään kuvia katselevien ihmisten profiilia, niin ensimmäisenä tuli mieleen se, että pääasiassa katselijat olisivat varmaankin juuri nuoria ja pelaajia, jotka itse saattavat olla mukana kuvissa. Näin ikähaarukka asettuisi meidän seuramme kohdalla tuonne 10-15 -vuotiaisiin.

No, pieleen meni se arvio ja pahasti menikin. Suurin ikäryhmä, joka käy tsekkaamassa seuramme kuvia Instagramissa on 35-44 -vuotiaat ja näistä miehiä 58%. Luonnollisesti eniten käyntejä tulee Seinäjoelta, mutta sen jälkeen listalla tulevat Helsinki, Tampere, Lapua ja Ilmajoki.

Tähän voisi pureutua vieläkin syvemmin, mutta oli mielenkiintoista käydä dataa hieman läpi.

Sen voimme luvata, että kuvia tulee jatkossakin!