Joulukalenterin luukku No 20

Eipä ole enää montakaan luukkua jäljellä sen enempää SJK-junioreiden kuin muidenkaan adventtikalenterissa. Nyt nimittäin avautuu luukku no 20. Sieltä esiin tulee TP-55:n yhteistyökumppanina toiminut Swindon Town.

Swindon tuli ensimmäistä kertaa Suomeen seuran tuomana noustuaan Valioliigaan kaudelle 1993-94. Joukkue oli johtoporrasta myöten intoa täynnä kuin ilmapallo kukistettuaan Wembleyn nousukarsintafinaalissa Leicesterin 4-3.

Suurimmaksi tähdeksi värvättiin norjalainen Jan Åge Fjørtoft, joka tuli seuraan itävaltalaisesta Rapid Wienistä. Kausi ei kuitenkaan mennyt erityisen mairittelevasti, vaan paluu sarjaporrasta alemmas oli edessä.

Swindonjatkoi kuitenkin vierailujaan Suomessa. Sellainenkin kummajainen nähtiin, että yhdessä Dundee Unitedin kanssa joukkueet pelasivat ensimmäisen brittiseurojen keskinäisen kamppailun koskaan Suomen maaperällä otettuaan mittaa toisistaan Kuortaneella.

Swindonin johtoporras oli ylenpalttisen ihastunut TP-55:n toimintaan ja lahjoittikin seuran juniorityöhön £15 000 kolmen vuoden aikana. Se oli noihin aikoihin ihan mukava summa.

Swindon vieraili Suomessa käydessään mm. Riihimäellä, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Hämeenlinnassa ja monella muullakin paikkakunnalla. Kertaalleen myös TP-55 otti mittaa brittivieraistaan… murheellisin numeroin 1-5. Peter Thorne muuten pommitti kaikki vieraiden maalit Keskuskentällä pelatussa 40-vuotisjuhlamatsissa kesällä 1995. Kotijoukkueen ainokaisen teki muuten Toni Suutari.