Joulukalenterin luukku No 23

SJK-junioreiden joulukalenterin toiseksi viimeisestä luukusta, eli luukusta no 23, löytyy Jyri Puhakainen. Harvalle nimi sellaisenaan niin paljon sanaa, mutta perataanpas pikkuisen hienon maalitykin aj upean miehen taustoja.

Niihin aikoihin kun lappeenrantalainen Jyri Puhakainen pestattiin TP-55:n kärkipelaajaksi harva osasi aavistaa, että siinähän potkii tuo filosofi/kirjailija/älykkö. Ei tosiaankaan. Sitä ei ole totuttu ajattelemaan urheilijoista, että sieltä löytyy myös tällaisia helmiä.

Uransa ensimmäisessä TP-55:n asussa pelatussa virallisessa kotiottelussa Puhakainen pommitti saman tien vaivattoman hattutempun OLS:n verkkoon Keskuskentällä 12.5.1991 Kauden aikana maaleja kirjattiin miehelle yhteensä kuusi.

Visiitti jäi opiskeluiden vuoksi lyhyeksi. Silti Puhakainen palasi vielä auttamaan TP-55:ttä kaudella 1994, kun kausi oli menossa hyvää kyytiä poskelleen ja uhkana oli jopa putoaminen III divisioonaan. Syyskierroksella pelaamissaan otteluyissa hän viimeisteli elintärkeät neljä maalia.

Puhakaisen veljessarjasta jalkapalloilullisesti menestyksekkäin oli Saku, joka pelasi komean uran Myllykosken Pallossa. Toki hän edusti myös TPS:aa, Kuusysiä ja muita seuroja alemmilla sarjatasoille. Harri puolestaan pelasi mm. Vaasan Palloseurassa ja jämähtikin Vaasaan, missä hän toimii Pohjalaisen urheilutoimittajana.

Jyrin suurimmat saavutukset lienevät syntyneen viheriön ulkopuolella. Hän on julkaissut kokomoisen joukon kirjallisuutta, kuten mm. Lapsen Aika, Persoonan Puolustaja, Valmentaja ja filosofi, Persoonan kieltäjät, Kesytetyt kehot, Unessa kaikki on hyvin ja Ihmisen arvo tässä ajassa.

Jalkapallossa Puhakainen edusti myös Tampereen Ilvestä.

Nykyisin mies on Lauritsalan Työväen Palloilijoiden valmennuspäällikkö kotiseudullaan.