Joulukalenterin luukku No 24

Aivan erinomaisen loistavaa ja hyvää jouluaattoa kaikelle kansalle. Luonnollisestikin kalenterista aukeaa nyt luukku no 24. Eipä siinä, kaikki hyvähän tulee loppuun ja onneksi useimmiten kaikki huonompikin.

Tänään kalenterin luukusta kurkkii Seinäjoen Keskuskentällä Ipswich Townin pelipaidassa jalkapallloilija nimeltään Jason Dozzell. Dozzell oli yksi huipputaleinteista Ipswihin joukkueessa ja luonnollisestikin isommista seuroista Tottenham Hotspur nappasi miehen 340 kotikaupungin joukkueessa pelatun matsin jälkeen isompiin parrasvaloihin.

Dozzell oli todella miellyttävä tuttavuus, jonka tilille tuli lopulta kelvolliset 550 ottelua, joissa mies viimeisteli kunnioitettavat 80 maalia. Tilille tuli myös yhdeksän ottelua Englannin U21 -maajoukkueessa.

Dozzellin poika, 1999 syntynyt Andre on edustanut Englantia kaikissa nuorisoikäluokissa ja hän on myös debytoinut Ipswich Townin edustusjoukkueessa.

Mielenkiintonen detalji liittyyen Dozzellin uraan. Mies nimittäin on Valioliigan nuorin maalintekijä. Silloin vasta 16-vuotias Dozzell onnistui debyyttiottelussaan maalinteossa. Vastassa oli Coventry City 4.2.1984 ja Dozzellin joukkue voitti ottelun 3-1. Sinällään mielenkiintoista, että myös Andre Dozzell debytoi 16-vuotiaana, eikä siinä kaikki. Myös hän iski maalin heti ensimmäiseswsä matsissaan edustustasolla 16.4.2016 Sheffield Wednesdayta vastaan.