Juttusilla Tukholmassa

Tukholmassa on neljä joukkuetta, jotka pelaavat tällä hetkellä Ruotsin pääsarjassa, Allsvenskanissa. Sarjaa johtaa AIK, kärkikuvioissa on myös Hammarby IF, keskikastissa puolestaan Djurgårdens IF ja sarjapaikastaan taistelee kasvattajaseurana paremmin tunnettu IF Brommapojkarna. Lisäksi naapurista löytyy vielä IK Sirius, jonka kotikaupunki on Uppsala. Tarjonta on siis melkomoinen.

Useat ruotsalaiset seurat ovat viime vuosina lopettaneet käsiohjelmien tekemisen kokonaan. Trendiä on nähty jo Suomessakin, mutta fanit eivät sitä oikein tahdo sulattaa. Mainioita esimerkkejä löytyy juuri tukoholmalaisseurojen keskuudesta.

Sekä Djurgårdens IF:n, että Hammarby IF:n omat fanit ovat ottaneet asiakseen tuottaa erinomaisen laadukkaita käsiohjlemia seurojen kotiotteluihin. Todella erinomainen liike. Samoin tekevät mm. Landskrona BoIS ja juuri edellä mainittu Sirius.

Djurgårdenin käsiohjelmasta, Bågspännarenista, vastaava Stefan Erlandsson ennätti istahtaa hetkeksi alas ja kertomaan kuulumisiaan menneen viikon keskiviikkona.

Tästä katselemaan.

Linkki 1