Kaken ”testamentti”

Siitä, kun seurassa päätoimisena työntekijänä aloitin vuonna 2011 paljon on toiminnot muuttuneet ja kehittyneet vuosien mittaan.

Seuraan on saatu lisää päätoimisia työntekijöitä loistavalla ammattitaidolla varustettuna. Mukaan on tullut uskomattoman hieno määrä ison futissydämen omaavia vapaaehtoisia  toimihenkilöitä (kaikkiaan yli 100 kpl), jotka ovat omalta osaltaan mahdollistaneet positiivisen kehityksen. Molempia ehdottomasti tarvitaan, jotta toiminnot pyörivät tässä laajuudessa ja niitä pystytään eteenpäin kehittämäänkin.

Työympäristö on ollut kerta kaikkiaan hieno. Minulla on ollut loistavat ihmiset ympärillä arjessa, vaikka aina ei kuitenkaan puhuta pelkästään positiivisista asioista, niin yhdessä toimien ollaan asioita pähkäilty ja ratkottukin.

Olen saanut urheilutoiminnan näkökulmasta ajatellen kehittää SJK-j toimintamalleja, ja koko ajan on ollut täysi tuki esimieheltä ja hallitukselta takana.

Hommaa on viety koko ajan muistaen, että mitä ja ketä varten työtä tehdään eli Pelaajat keskiössä kaikessa suunnittelussa ja toiminnassa.

Palloliiton Laatujärjestelmä ja Tasolle 5 pääsy on koko ajan pitänyt mielen vireänä.

Tuo Taso 5 on oikeasti aika kova juttu tämän kokoiselle seurayhteisölle! (vrt. HJK, Ilves, KuPS ja Inter), vain 5 seuraa on tällä hetkellä tuolla tasolla.

Pitää muistaa, että niin sanottuna monitasoseurana toiminen ei tosiaankaan ole se helpoin malli, mutta siinä on onnistuttu viime vuosina melko mukavasti.

Tämä tarkoittaa lyhyesti sanottuna sitä, että ikäluokissa on sekä kilpa- että haastetoimintaa. Kaikille tarjotaan sama määrä harjoittelukertoja, harjoitusten sisällä pelaajat jaetaan pienryhmiin.

SJK-junioreissa pelaajamäärät ovat kasvaneet  neljän viime vuoden aikana 260 pelaajalla ja ikäluokat ovat pelaajamääriltään jo aika isojakin, varsinkin nuoremmissa ikäluokissa. Eikä kilpailullisesti ajatellenkaan ole ihan huonosti mennyt….

Työtehtävän vaihtaminen on aina iso ja merkittävä juttu!

Ajattelin asiaa niin, että jos meikäläisen ikäiselle ihmiselle tarjotaan tämän kaltaista mahdollisuutta työelämän parissa, niin järkevästi ajatellen siihen on yksinkertaisesti sanoen vain tartuttava. Olen tuosta kyllä aidosti onnellinen ja hieman otettukin.

Jotakin on varmaankin tehty oikein ja ajattelen, että palkinto siitä tuli nyt tässä muodossa.

Nöyrästi lähden kohti uusia haasteita, mutta vahvasti itseeni luottaen. Työ SJK-junioreissa ison ihmismäärän kanssa on antanut mukavasti ja sopivasti itseluottamusta. Ja sen kun muistaa kirkkaasti, että kun ihmisten välinen vuorovaikutussuhde on kunnossa, niin silloin tapahtuu oikeita asioita.

Olen varma, että positiivinen kehitystyö seurassa jatkuu tulevaisuudessakin. Toivotan koko jalkapallosydämestäni onnea ja menestystä SJK-junioreille ja kaikille SJK-pelaajille. Työ- ja harjoitteluympäristö on kunnossa! Kovalla uskolla ja työnteolla positiivisia asioita tapahtuu, ennemmin tai myöhemmin. Se on varmaa! Niin se vain menee……… Haaveita ja unelmia pitää olla! Niitä kohden kukin omalla tavallaan!

Iso kiitos ja nöyrä kumarrus!

Kari