Kaksi joukkuetta Jyväskylässä

2009 ja 2008 Ikäluokat olivat AVK kehittymisen seuranta tapahtumassa, joka järjestettiin Jyväskylässä 20.-21.9.

SJK-juniorit on mukana Palloliiton Keski-Suomen Aluevalmennuskeskuksen kehittymisen seurannan huipputasolla yhdessä Kupsin, Jippon ja JJK:n kanssa. Konseptiin kuuluu kaksi kertaa vuodessa järjestettävien kehittymisen seuranta tapahtumien lisäksi seuravierailuja sekä valmentaja- ja valmennuspäällikkö koulutuksia.

Järjestetyn tapahtuman ohjelmassa oli sekä fyysisä että lajitaito testejä, otteluita, pelaaja- ja valmentajakoulutusta ja videopalaveri, liittyen valittuun pelilliseen teemaan.

Nuoremmalle ikäluokalle tapahtuma oli kehittymisen seurannassa ensimmäinen, eli tavoitteena oli testien osalta määrittää ikäluokan ja pelaajien lähtötaso sekä tutustua konseptiin.

Vanhemmalle ikäluokalle tapahtuma oli jo kolmas eli testitulosten vertailu joukkueiden keskiarvojen sekä pelaajien omien aiempien tulosten välillä antaa jo hieman enemmän pohjaa siihen missä mennään. Lisäksi tulokset ja otteluanalyysit antavat oivan työkalun valmennukselle tulevan harjoittelun suunnitteluun.

– Ikäluokat ja mukana olleet joukkueiden taustat tekivät hienoa työtä tapahtumassa. Ei ole itsestään selvää, että näin nuoret pelaajat jaksavat keskittyä kaksi pitkää päivää oleelliseen, mutta olen aidosti iloinen siitä että pelaajat taustoineen olivat koko tapahtuman ajan loistavalla asenteella mukana.

– Molemmat ikäluokat pyrkivät toteuttamaan otteluissa pelillistä teemaa seuran pelitavan mukaan ja jokainen pelaaja teki testeissä parhaansa.

– Nämä tapahtumat ovat loistavia myös seuran yhteisöllisyyden kannalta. Oli mahtava kuulla kuinka ikäluokat kannustivat äänekkäästi otteluissa toisiaan ja toimivat muutenkin tapahtumassa hienosti yhdessä. Nämä tapahtumat antavat myös mahdollisuuden tehdä konkreettista yhteistyötä SJK-junioreiden yhteistyöseurojen kanssa. Nytkin molemmissa ikäluokassa oli mukana pelaajia yhteistyöseuroista.

Lauantai iltana Seinäjoelle kotiutui bussillinen väsyneitä, mutta onnellisia pelureita. Muutaman viikon päästä omaan tapahtumaansa lähtevät seuran 2007 ja 2006 ikäluokat.