Kaksi mustaa minuuttia turma

Kaksi mustaa minuuttia turmaTP-Seinäjoki – Myllykosken Pallo 1-2 (1-2)26 min 0-1 Juho Hasu28 min 0-2 Jussi Lanu34 min 1-2 Tommi Kukila
Ei suju B-junioreiden SM-karsintasarjaa pelaavilta nuorilta miehiltä kotiotteluiden tahkoaminen. Kolmesta matsista on tullut tilille vain yksi piste, eikä se taatusti tyydytä ketään. Ei sillä hyvä, että tuli tappio, vaan tapa millä se tuli oli masentava.
Joukkueen peli ei kulkenut millään tavalla kotiottelussa Myllykosken Palloa vastaan, joka ei ollut mitenkään erityisen vahva vastustaja vaikka pisteet veikin. Ei MyPa toki huono joukkue ollut, mutta ei liioin mitenkään erityisen vahvakaan. Joukkue kuitenkin käytti maalipaikkansa, joskin siinä vaiheessa kun kotijoukkue meni kolmen alakertaan, se myös hukkasi niitä luokattomasti.
Ensimmäinen 25 minuuttia oli varsin tasaista tahkoamista, joten MyPan tuhoisa kaksiminuuttinen iski kyllä kuin salama aurinkoiselta taivaalta Jouppilanvuoren erinomaisissa olosuhteissa.
Ensin Juho Hasu laukoi unelmamaalin todella raskaalla ja komealla vedolla ohi ja yli hölmistyneen Tuomas Karjanlahden ja vain pari minuuttia myöhemmin pääsi Jussi Lanu viimeistelemään läheltä namupassin jälkeen vieraiden toisen maalin.
Vaikka kotijoukkue pystyikin kaventamaan kulmurin jälkitilanteesta 34. minuutilla Tommi Kukilan toimesta, ei toisellakaan puoliajalla saatu luotua niin selkeää painetta vieraiden päätyyn, että tasoituksesta olisi voitu tosissaan haaveilla.
Kokonaisuutena kotijoukkueen esitys oli hampaaton. Syyttävää sormea on turha osoitella mihinkään muualle kuin peiliin. Saattaahan olla, että nuoriso oli lukenut sarjataulukon sen verran tarkkaan, että he tiesivät mahdollisen voiton nostavan joukkueen sarjan kärkeen tasapistein FC Hongan kanssa. Nyt ei semmoista todellakaan tarvitse surra. On syytä palata haalarihommiin ja keskittyä omaan peliin, helppoihin syöttöihin ja työntekoon ihan tosissaan.
On pakko sanoa, että MyPan vaihtopenkki oli ottelun aikana varmasti yksi fiksuimmista, joita on SM-sarjakamppailuissa tai muissa matseissa nähty. Siitä iso käsi vieraille. Sen sijaan nuorten pelaajien kielenkäyttö oli ihan jotakin muuta. V**tu joka toisena sanana antaa erikoisen kuvan Kouvolan kaupungin, Myllykosken taajaman tai Anjalankosken kylän kielestä. Tähän asti oli varmaa tietoa vain siitä, että aikoinaan internetissä ollut Korsoraattori, eli Vantaan kaupungin Korson väen kieltä värikkäästi tarjoileva muunnoskone oli se, jossa joka toinen sana oli tuo v**tu.
Erotuomari Jussi Saarijärvellä ja avustavina toimineilla Juha Kallionpäällä ja Petteri Höglundilla oli todella poikkeuksellisen leppoisa ehtoopäivä nuorisourheilun parissa ja sen herrat selvittivät näytösmalliin.
TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti (41. Toni Koivusaari), Pekka Rousu (41. Ville Salonpää), Henri Huilla, Tommi Kukila, Akseli Metsä-Ketelä, Niko Nauholz, Kalle Taimi (57. Antti Viita), Veli-Pekka Pajula, Jesse Jääskeläinen, Sami Viljanen (68. Jyri Korkea-aho), Teemu Penninkangas,