Ysinelosten Oranssille voitto

Ysinelosten Oranssille voittoTP-Seinäjoen ysinelosten (C15) Oranssi –joukkue kohtasi sunnuntaina puolelta päivin helteisellä Joupiskan tekonurmella FF Jaron Pietarsaaresta aluesarjan toisessa koitoksessaan.
Vierasjoukkue saapui Seinäjoelle plakkarissaan näyttävän räväkkä sarjakauden avaus. Vaasan IFK oli kaatunut Pietarsaaressa 4-0 ja niin ikään kotona oli nujerrettu kokkolalainen GBK luvuin 5-0. Kun TP puolestaan oli käväissyt ottamassa 1-0 turpiin FC Kiistolta Alkulan hiekkakentällä Vaasassa, eivät ottelun alkuasetelmat lupailleet kotijoukkueelle kovin paljoa. Onneksi pojat olivat eri asenteella matkassa ja hallitsivat ensimmäistä jaksoa vakuuttavasti.

Avausmaalia saatiin odotella aina 15. peliminuutille asti, jolloin Matti Rajala otti oikealla laidalla pallon hienosti rinnalla alas, syötti tarkasti Pekka Jaskarille, joka rynni kahden puolustajan jättämästä sunnuntain Hesarin paksuutta lähennelleestä raosta läpi ja malttoi odottaa tovin maalivahdin reaktioita, kunnes laittoi pallon sisäsyrjällä siististi maaliin. Pekalla on kauden mittaan ollut runsaasti vastaavia tilanteita, sillä nopealle ja vahvalle kaverille niitä siunaantuu . Onnistumiset ovat kuitenkin olleet harmiteltavan harvassa. Nyt kun tuli onnistuminen tärkeään paikkaan, voi toivoa ja olettaa sangen karvaisen apinan nyt pudonneen Pekan harteita painamasta ja jatkossa on lupa odotella maaliverkkojen pöllyttämistä kiivaammalla tahdilla. Pekan osuma jäikin eka jakson ainoaksi.
Toisella jaksolla Jaro pääsi jo 6. minuutilla tasoittamaan aivan maalin edestä. Tilannetta edelsi oranssipaitaisten löysää pelailua liian paljon. Tästä ei onneksi lannistuttu, vaan 19. minuutilla Pekka Jaskari syötti pallon hienosti vastustajan puolustuslinjan yli ja Juha Laitila pääsi lataamaan lukemat 2-1 kotijoukkueen hyväksi. Viisi minuuttia myöhemmin Jaro sai rankkarin maalivahdista katsottuna oikealta vähän yli 20 metristä. Jotain hämminkiä taisi olla muurin asettelussa, kun sinällään hieno potku pääsi yllättämään TP:n maalissa pelanneen Miko Saarelan. Onneksi tämä harmillinen tilanne ei muodostunut ottelun ratkaisuksi. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua ysivitosista lainaksi saatu Joona Lautamaja laukoi päin Jaron maalivahtia, jonka sormissa oli ilmeisesti liikaa saranaöljyä ja pallo lipsahti yllättäen hänen taakseen pomppimaan. Melkoisessa hässäkässä parhaiten paikalla oli kärpän lailla liikkunut, laitapakin tontilta ylösnoussut Teemu Nimell, joka survoi loppulukemiksi 3-2.
Valmennuskaksikko Reijo Leppä & Aatos Takala oli syystäkin iloisella mielellä ottelun jälkeen. Erityiskiitoksen saivat vuotta nuorempien joukkueesta lainalle saatu kolmikko Joona Lautamaja, Janne Tuohisaari ja Aleksi Leppänen.
Taistelevan ilmeen loppuun asti säilyttäneessä joukkueessa pelasivat: Miko Saarela (mv.), Teemu Nimell, Roope Takala, Sammy Saarinen, Raitt Peltoja, Aleksi Leppänen (-95), Aleksi Ahde, Panu Leppä, Matti Rajala, Pekka Jaskari, Juha Laitila, Janne Tuohisaari (-95), Aleksi Aho, Joona Lautamaja (-95), Miika Eronen ja kakkosmaalivahti Atte Mäkelä.