Kane kasvoi miehen ikään

SJK-juniorit haluaa onnitella koko seuraväen puolesta Petri Kangaskokkoa. Iisalmessa jalkapalloharrastuksensa aloittanut "Kane" on vihdoinkin päässyt 50-vuoden miehenikään!

Pallokerho -37:n nappulaliigassa manchester Unitedissa pelaamisen vuonna 1974 aloittanut "Kane" pelasi kotikaupungissaan läpi kaikki ikäluokat aikuisten sarjoihin saakka. Vuonna 1992 pelihommat saivat jäädä loukkaantumisen myötä. Pelaajana parhaaksi saavutkseksi muodostui pääseminen B-junnujen piirijoukkueeseen.

Urheilijaura jatkui kuitenkin jääkiekon puolella. Pelejä tuli II divisioonassa ja Suomi-sarjassa niin IIsalmessa,Torniossa, kuin Rovaniemelläkin aina vuoteen 1999 saakka. 

Jalkapallon valmennuskuviot alkoivat Rovaniemellä 1997. Valmennushommat RoPS:n C- ja B-nuorissa kolmen kauden ajan saivat lisää sivuhommina myös Pohjois-Suomen piirijoukkueessa valmentajana. Tuossa ryhmässä muuten pelasi eräs Jarkko Hurme. Vuonna 2000 tuli eteen muutto Seinäjoelle ja valmennus alkoi Sepsi-78:n B-nuorten kanssa. TP-55:n toimintaan "Kane" tuli mukaan vuonna 2002.

TP-55:ssä ja SJK-junioreissa "Kane" on toiminut vastuuvalmentajana useissa eri ikäluokissa A-nuoret – F-juniorit ollen mm. mukana nostamassa B-nuoret SM-sarjaan pitkän tauon jälkeen, kun 1988-ikäluokka onnistui sarjanousussaan.

Lisäksi hän on toiminut seurassa valmennuspäällikkönä, junioripäällikkönä, nappulapäällikkönä, Fortum-Tutorina, Akatemian valmentajana ja ollut mukana seuran hallituksessa. Erityisen rakas "oma lapsi" "Kanelle" on seuran loistava Päivisfutis.

UEFA A-lisenssin suorittanut "Kane" on  viimeisimpänä tempauksenaan hankkimassa Psyykkisen valmentajan koulutusta, joka on parhaillaan menossa.

Suomen Palloliiton Vaasan Piirin piirijoukkueissa hänet on nähty valmentajana neljässä ikäluokassa.

Onnea koko seuraväen puolesta!