Kärkipaikkaa säilyttämään

Kärkipaikkaa säilyttämäänTP-Seinäjoen Akatemia jatkaa talvikauden otteluitaan tiistaina kotimatsilla Talenttiakatemioiden SM-sarjan Lohko C:ssä KPV Akatemiaa vastaan Wallsport Areenassa. Kuuden joukkueen sarjassa oranssinutut ovat piikkipaikalla pelattuaan neljä ottelua. Niistä on tullut kolme voittoa ja yksi rumin lukemin kärsitty tappio JJK Akatemialle. Kolme voittoa on otettu Oulu Akatemiasta 3-0, KPV Akatemiasta 2-1 ja VIFK Akatemiasta 3-2.KPV Akatemia on sarjassa toiseksi viimeisenä kerättyään kolmesta ottelustaan vain yhden pisteen. Pinna lohkesi VIFK Akatemialta vieraskentällä maalittoman tasapelin turvin. TP-Akatemian lisäksi KPV Akatemia on hävinnyt vieraissa JJK Akatemialle 4-0. Oranssi-mustien tilille on sarjassa kertynyt kymmenen maalia, jotka ovat jakautuneet peräti kahdeksan pelaajan kesken. Kahdesti ovat maalanneet avausottelussa molemmat maalinsa viimeistellyt Samir Bouroussi ja VIFK:ta vastaan samoin kahdesti maalannut Tommi Haanpää.Kaksi ottelua pelikiellon takia huilannut Juho Pajula on jälleen pelikelpoinen ja voisikin kuvitella nuorukaisen olevan täynnä pelihaluja.TP:n ja KPV:n akatemiat ovat kohdanneet kuluvan kauden lisäksi aiemminkin. Viime kaudella KPV oli pruukilaisille ylitsepääsemätön vastustaja. Kotona tuli nokkaan 1-0 ja vieraissa 4-2. Kaudella 2006-07 TP voitti ainoan keskinäisen ottelun 1-0. Edeltävällä kaudella vieraista irtosi 3-2 –voitto, mutta kotona saatiin kylmää kyytiä numeroin 4-1.Tämän kauden kohtaamisen TP siis voitti Kipparihallissa numeroin 2-1 (0-0). Vili Rajamäkiiski ottelun avausmaalin 67. minuutilla ja porukan nuorimpiin kuuluva, vuosimallin 1994, Veli-Pekka Pajula tulitti toisen osuman 83. minuutilla. KPV:n ainoan viimeisteli Kim Palosaari minuutti ennen ottelun loppua.Luonnollisestikin akateemikot haluavat ottaa nyt täydet pisteet pystyäkseen siinä sivussa säilyttämään Lohko C:n kärkipaikan.Ottelu alkaa Wallsport Areenassa klo 14.30.