Karsinta käyntiin voitolla

SJK-junioreiden T13-ikäluokan Liiga Pohjoisen karsinta starttasi mukavalla voitolla Kronoby YJ:tä vastaan Wallsport Areenassa. Vaikka itse peli alkoikin vieraiden heiluttaessa tahtipuikkoa, lopulta ei ollut millään tavalla epäselvää, kumpi on parempi joukkue. Kotijoukkue kuitenkin otti seuran tämän kauden ensimmäisen virallisen sarjamatsin haltuunsa nopeasti.

SJK-juniorit – Kronoby YJ 3-1 (1-1)02 min 0-1 Edwina Björk23 min 1-1 Jessi Luhtanen31 min 2-1 Minttu Hautanen47 min 3-1 Helmiina Kontiola

Vierasjoukkue pääsi kuin varkain johtoon ottelussa ensimmäisestä hyökkäyksestään jo kamppailun toisella peliminuutilla Edwina Björkin viimeisteltyä ottelun avausmaalin.

Raadollisesti sanoen tuon osuman jälkeen kentällä oli kuitenkin vain yksi pelaava joukkue ja se oli kotijoukkue. Luonnollisestikin jalkapalloa voi pelata kovin monilla eri tavoilla, ei siinä mitään. Vierailija pyrki pelaamaan pallon rivakasti yli keskialueen, eli viljellen pitkiä ja korkeita palloja, jotka eittämättä suosivatkin isokokoista joukkuetta. Erityisen hedelmällistä se ei kuitenkaan tällä kertaa ollut.

Kotijoukkue nousi kuitenkin tasoihin ennen puoliaikaa Jessi Luhtasen osumalla. Toisella puoliajalla kotijoukkue iski välittömästi Minttu Hautasen tehtyä numeroiksi 2-1 jo toisen jakson ensimmäisellä minuutilla.

Lopullisen niitin tarjoili upealla yläkulmalaukauksella keskikenttää mielin määrin dominoinut Helmiina Kontiola.

SJK-junioreiden puolustus oli erinomainen. Julia Viinonen ja Viola Kurunmäki pitivät täysin kontrollissa niin vastustajan hyökkäykset kuin pallonhallinnankin.

Kokonaisuutena oikein hyvä esitys. Vastustaja Kronoby YJ on kolme seuran yhdistelmä, jossa mukana ovat Hovsala BK, Terjärv US ja IK Myran.

Liiga Pohjoisen karsintalohkossa on mukana viisi joukkuetta. Kolme muuta tänään nähtyjen lisäksi ovat kaikki myös yhdistelmäjoukkueita, eli GBK YJ, I-JBK/WFA YJ ja VPS J/FC Sport YJ. Päivän ottelu oli lohkon ensimmäinen matsi.