Karvas tappio sarjakärjelle

SJK-juniorit – FC Kuusysi 2-3 (0-1)

33 min 0-1 Tomi Kult

49 min 0-2 Max Lampenius

51 min 1-2 Oskar Pihlaja

68 min 1-3 Tomi Kult

77 min 2-3 Saku Kulmala

B-junioreiden SM-karsintasarjaa johtava FC Kuusysi onnistui puristamaan pisteet mukaansa Wallsport Areenasta, mutta ihan helpolla voitto ei kuitenkaan irronnut. Oman osansa matsiin toi luokattomasti tuominnut Kevin Östergård, jonka puhaltaminen sekoitti peliä ajoittan melkoisesti.

Kaikki kulminoitui Emil Pannulan saamaan suoraan punaiseen korttiin, joka tuli aiheesta, mutta minne lie tuomari katsellut tilanteessa, sillä Pannula lähti kentältä kasvot veressä. Yllättävää, ettei siitä koitunut sanktioita lainkaan.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tuomarit eivät pelejä ratko.

Vaikka kotijoukkue ehkä hieman veikin peliä, iskivät lahtelaiset vaarallisesti aina tilaisuuden saatuaan. Siitä oli oivallinen esimerkki kamppailun ensimmäinen maali, joka oli kuin oppikirjasta otettu upea hyökkäys. Keskikentältä kääntö laitaan, mistä upea keskitys ja sarjan maaliahneimman hyökkääjän tyylinäyte siitä, miten tilanteeseen tullaan väellä ja voimalla. Pallo verkkoon ja Tom Kultin sarakkeeseen kauden kuudes maali.

Ennen avausmaalia paikkoja oli myös isännillä. Jo kamppailun neljännellä minuutilla Emil Pannula pääsi nokikkain vieraiden maalivahdin, Karri Ojalan, kanssa, muttei onnistunut viimeistely-yrityksessään. Ojala peitti maalinsa hyvin ulostulollaan.Väläyksiä Kultin osaamisesta saatiin reilun vartin jälkeen, kun FC Kuusysi loi ensimmäisen paikkansa. Kuti painui kuitenkin takatolpasta ohi.

Matti Vähäpesola ja Iiro Hautala hätyyttelivät laukauksillaan FC Kuusysin maalia, mutta eipä ollut onnikaan myöten. Juuri ennen Kyykän avausmaalia erotuomari Östergård väläytti ensimmäisen kerran epävarmaa tekemistään antamalla Matti Vähäpesolalle melko löysän varoituksen, vaikka vain muutamaa minuuttia aiemmin oli FC Kuusysin pelaaja vetänyt mustanuttuiselta todella rumasti jalat altaa takaa päin. Linjattomuus jatkui läpi ottelun.

Tauolle mentiin vierasjohdossa, mutat pelillisesti ei kotijoukkuella ollut hädän päivää. Toki kentälle olisi kaivannut niin Antti Torniaista, Aapo Kuivilaa kuin Ilari Kiviluomaakin, jotka kaikki olivat sivussa kamppailusta.

Toista puoliaikaa ei oltu ehditty pelata kymmentäkään minuuttia kun FC Kuusysi siirtyi hiukan harmittavasti kahden maalin johtoon. Max Lampenius pääsi sipaisemaan maalinedustalta pallon kulmurista takatolpan kautta sisään ja näin numerot olivat 0-2.

Kotijoukkue pystyi kuitenkin nousemaan takaisin peliin mukaan heti seuraavasta tilanteesta. Oskari Pihlaja nimittäin pisti kulmurin suoraan sisään kaksi minuuttia lahtelaisten toisen maalin jälkeen ja näin kotijoukkue pisti vieraansa ahtaalle.

Hyvässä vauhdissa ollut takaa-ajo sai nolon lopun jo edellä mainitun maalinedustahässäkän jälkeen, jonka siis erotuomari näki sangen yksipuolisesti. Sääli, että näin kävi, sillä jo ennen episodia Östergård oli käynyt rauhtoittelemassa pelaajia maalinedessä, joten voi vain ihmetellä, mitä ihmettä hän sen jälkeen teki, ellei hän seurannut tilannetta loppuun saakka. Pannulan punainen oli eittämättä kristallinkirkas, eikä siitä kukaan varmasti purnaakaan.

Vain neljä minuuttia tilanteen jälkeen FC Kuusysin Tomi Kult karkasi läpiajoon ja teki hallitusti 3-1 FC Kuusysille. Siitä huolimatta kotijoukkue ei antanut periksi, vaikka joutuikin taistelemaan vajaalla.

Harmittavaa, että kavennus tuli vain kolme minuuttia ennen ottelun loppua Saku Kulmalan toimesta.

Östergårdin linjattomuudesta saatiin kuitenkin kaksi selkeää esimerkkiä vielä ottelun loppupuolella. Ensin FC Kuusysin pelaaja pelasi palloa korkealla jalalla todella vaarallisesti, eikä punainen kortti olisi missään nimessä ollut tilanteesta vääryys. Keltaisella mentiin. Sen jälkeen Tomi Kult ajoi todella törkeästi päin Joona Lindgreniä, joka jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen takia pois, eikä Östergård antanut tilanteesta edes varoitusta.

Sen sijaan lappuja nousi huomattavasti harmittomammista tilanteista. Ehkäpä Kult ei ansainnut toista varoitusta, sillä mieshän olisi lentänyt siitä suihkuun. Mene ja tiedä.

Koutsin hommat ottelussa hoituivat Jukka Liinaojan ja Toni Lehtisen toimesta Jyri Hietaharjun oltua Eerikkilässä kouluttautumassa.

– Lähdettiin peliin puolustamaan hieman normaalia syvemmältä, sillä tiedettiin FC Kuusysin pelaavaan tilanteenvaihdoista nopeasti linjan taa. Puolustaminen onnistui läpi pelin hyvin, Kuusysi ei saanut palloja meidän linjan taakse, aloitti "Jugi" otteluanalysoinnin.

– Meidän pallollinen peli oli hyvää ja pystyttiin pitämään tasapaino ja muoto ehjänä läpi pelin. Maalipaikkojakin oli riittävästi, mutta tällä kertaa kaksi tehtyä maalia ei riittänyt voittoon, jarkoi LIikaoja.

– Emilin punainen tietysti vaikeutti takaa-ajoa, ja päästettin 3-1 maali vähän liian helposti heti punaisen jälkeen. Harmittavasti tuomarit näkevät aina sen jälkitilanteen, eivätkä sitä ensimmäistä rikettä, tyytyi Liikaoja sanailemaan paljon puhuttaneesta tilanteesta.Punainen korttikaan ei todellakaan vienyt taisteluhaluja kotijoukkueelta.

– Vähän ennen loppua siirryttiin kolmen linjaan, niin FC Kuusysi pääsi laitojen kautta luomaan muutaman paikan, mutta ne puolustettiin kyllä hyvin. Kokonaisuutena matsi oli meiltä tasapainoinen ja ehjä esitys koko joukkueelta, ei vain tällä kertaa saatu siitä pisteitä, harmitteli Liikaoja tappiota.