Voitolla Puolen Suomen Liigaan

SJK-juniorit – GBK 4-2 (3-1)

01 min 1-0 Teemu Ala-Ranta

05 min 2-0 Teemu Ala-Ranta

16 min 3-0 Iikka Salo

26 min 3-1 André Ruotsala

39 min 3-2 Linus Kåla

45 min 4-2  Tommi Niskanen

SJK-junioreiden C15 -joukkueella oli paljon pelissä sunnuntaina ottelussaan kokkolalaista Gamlakarleby Bollklubbia, eli kotoisemmin GBK:ta tai Gebistä, vastaan. Tasapeli riittäisi paikkaan Puolen Suomen Liigassa, mutta vastaavasti tappio tarkoittaisi karsiutumista.Ennakkoasetelmissa Esa Haanpään suojatit olivat toki suosikkeja kaadettuaan edellisessä ottelussaan VIFK/NFF YJ:n selvästi 4-0, saman joukkueen, jonka GBK oli voittanut 2-1. Lisäksi SJK-juniorit haki 2-2 -tasapelin KPV:a vastaan GBK:n hävittyä paikallisottelunsa 1-0.

Kotijoukkue saikin otteluun todella erinomaisen startin Tommi "Gamu" Niskasen päästyä karkuteille. Hän antoi oivallisen syötön Teemu Ala-Rannalle, joka viimeisteli saman tien 1-0 -johtomaalin. Pelikello ei ollut vielä ehtinyt edes minuutin kohdalle kun kotijoukkue sai tuulettaa ensimmäisen kerran.

Toisen maalinsa kotijoukkue sai nopeaan tahtiin, vain nelisen minuuttia myöhemmin ja jälleen oli asialla ihan hirmuiseen lentokeliin intoutunut Teemu Ala-Ranta, joka tuli laidasta läpi. Maalin jälkeen peli tasoittui selvästi.

– Saatiin loistava alku. Meillä oli hallinta selkeästi heti alusta lähtien, tyytyväinen "Eski" myhäili ottelun jälkimainingeissa.

Myös kolmannessa osumassa Ala-Ranta oli mukana, mutta tällä kertaa luomassa tekopaikkaa noustuaan laidalta ohi pakin ja syötettyään maalin viimeistelleelle Iikka Salolle. Tilanne oli siis jo 3-0 kun reilu vartti oli ottelua pelattu ja kaikki vaikutti helpolta. Niin kuin usein, vastustaja pääsee peliin mukaan tuollaisessa tilanteessa. Näin kävi nytkin ja GBK sai kavennuksensa aikaan 26. minuutilla ANdré Ruotsalan viimeistelemänä. Maali syntyi lyhyenä pelatun kulmurin jälkitilanteesta.

– Luultiin, että peli on selvä kuyn taululla oli 3-0. Ruvettiin löysäilemään ja näin sitten GBK pääsi peliin mukaan, harmitteli Haanpää.Heti puoliajan jälkeen peli oli mustanuttujen osalta hiukan sekaisin ja näin GBK pääsi kaventamaan numeroiksi jo 3-2. 

– Se oli oikeastaan meidän hyökkäys, joka ajatui sumppuun, tuli pallon menetys ja GBK iski vastaan. Sitten roikutus yli ulkona olleen veskarin ja yhtäkkiä olikin tiukka peli. Siinä oli peli hiukan sekaisin, jatkoi Haanpää.

Sitten Tommi Niskanen vihdoin onnistui. Muutaman läpiajon hukannut "Gamu" viimeisteli vihdoin 45. minuutilla lukemiksi 4-2 ja se tuntui rauhoittavan kotijoukkueen pelaamista.

– Näin se meni. Sen jälkeen olisi sitten voitu tehdä enemmänkin maaleja lopussa. No, joka tapauksessa eteenpäin on koko ajan menty pelillisesti, mutta nuo hetkelliset pelin sisällä tapahtuvat virheet pitää saada pois. Tässä on nyt pari kuukautta aikaa harjoitella ennen kuin Puolen Suomen Liiga alkaa. Siellähän meillä on selkeä tavoite päästä lopputurnaukseen. Meillä on sinne ihan hyvät mahdollisuudet, mutta nyt pitää jokaisen pojan olla paikalla treeneissä, koska pelit vain kovenevat tästä, Haanpää analysoi tilannetta.

– Tämä taso, missä nyt ollaan, ei vielä riitä. Kun tehdään yhdessä töitä täysillä, niin kaikki on todellakin mahdollista, sillä joukkueessa on potentiaalia mihin vain, lisäsi Haanpää.