Voitto mukaan Pihlajan maaleilla

VPS-juniorit – SJK-juniorit 0-2 (0-1)

05 min 0-1 Oskar Pihlaja

83 min 0-2 Oskar Pihlaja 

SJK-junioreiden voittosarake sai ensimmäisen merkintänsä SM-karsintasarjan viidennessä koitoksessa, jossa isäntäjoukkue VPS-juniorit joutui taipumaan Fennia Arenassa. Näin taistelu paikasta SM-sarjassa jatkuu edelleen. Eipä ihme, että joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju oli ottelun jälkeen tyytyväinen, vaikka muutama kritiikin sanakin tuli.

– Tiukka vääntö oli. Oma pallollinen pelaamisemme oli tänään vaisumpaa, kuin aiemmissa karsintapeleissä. Emme päässeet tarpeeksi pitämään palloa, mikä johtui tietynlaisen aktiivisuuden puutteesta, aloitti Hietaharju ottelun kommentoinnin.

Jos oli pelaaminen nyt vaisumpaa, sai vierasjoukkue silti loistavan startin otteluun. Avausmaali syntyi jo kamppailun viidennellä peliminuutilla. Oskar Pihlaja ajoi rangaistusalueelle, missä kotijoukkueen puolustus repi nuorukaisen nurin ja pallo pantiin pilkulle, mistä Oskari itse toimitti sen verkkoon.

– Me puolustimme kuitenkin esimerkillisesti taistellen. Välillä toki pakka venyi liikaa ja Vepsu pääsi pelaamaan liian helposti muodon sisään. Onnistuimme kuitenkin pitämään vastustajan pois vaarallisilta paikoilta, Hietaharju jatkoi pelin pilkkomista sanoiksi.

Ottelun toista maalia saatiin odottaa ottelun yliajalle saakka. Kerran tuota ennen pallo kävi jo Vepsun tolpassa, mutta ei mennyt maaliin.

– Tuossa toisessa maalissa Aatu Metsä-Ketelä syötti oskulle boksin rajalle tuossa 0-2 maalissa ja Osku murtautui läpi ja viimeisteli tyylikkäästi takakulmaan, Hietaharju selvitti ottelun lisäajan kolmannella minuutilla syntynyttä toista maalia.

– Kokonaisuutena tämä oli kyllä kova taistelu voitto. Vepsu pelasi hyvin ja pääsi pelaamaan hyvin viimeiselle kolmannekselle saakka, mutta jätkät tekivät kovasti töitä puolustussuuntaan ja auttoivat toisiaan. Joten loppupeleissä meillä ei suurempaa hätää ollut.

– Edelleen mennään positiivisesti karsintaa eteenpäin. Mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin. Seuraava matsi on vasta 6.3. Pietarsaaressa, joten huomenna vielä treenataan ja sitten pidämme lyhyen hiihtoloma tauon viikonlopun yli, lupasi koutsi omilleen hiukan huiliakin.