Katkera tappio maalikarkeloissa

Katkera tappio maalikarkeloissa TP-Seinäjoki – KPV-j 4-5 (3-2)11 min 1-0 Tuomo Nuojua15 min 2-0 Matti Lampi35 min 2-1 Mikko Annala36 min 3-1 oma maali45 min 3-2 Petri Piispanen58 min 3-3 Juha-Heikki Elo63 min 3-4 Elo73 min 4-4 Mikko Ylihärsilä89 min 4-5 oma maaliNeljällä tehdyllä maalilla useimmiten voittaa jalkapallo-ottelun, mutta toisin kävi TP-Seinäjoelle Kakkosen pohjoislohkon avauksessa. Keskuskentällä nähtiin todellinen maali-iloittelu, jossa KPV-j vei lopulta kaikki pisteet."Jos pitää kuusi tehdä voittaakseen ottelun, niin vaikeaksi menee. Puolustuspelaaminen oli katastrofi", TP:n valmentaja Jari Kujala tuskaili.Oranssipaitojen kaikki takaiskumaalit syntyivät maalinedustalta, joten puolustuspelaamisesta on helppo löytää tappion syy. Hyökkäyspäässä TP käytti erikoistilanteet tehokkaasti hyväkseen."Ekan jakson 20-25 minuuttia oli hyvää peliä, mutta sitten tapahtui jotain ja annettiin ohjakset vastustajalle", Kujala ihmetteli.Ottelun alku tosiaan lupasi paljon kotijoukkueelle, sillä jo vartin kohdalla taululla komeili 2-0 -lukemat. Tuomo Nuojua ohjasi ensin nätisti päällään Ville Ylisen kulmasta avausmaalin ja pian tämän jälkeen Matti Lampi laukoi Ville Pekkasen hienon kantapäävippauksen jälkeen pallon toistamiseen verkkoon. Syöttöpeli toimi muutenkin lupaavasti ja pari muutakin komeaa tilannetta nähtiin.Nuojuan vahvasti teipattu takareisi ei kuitenkaan kestänyt puolta tuntia enempää ja mies joutui vaihtoon, liekö siinä sitten ainakin osasyy puolustuksen vuotamiseen jatkossa.Kavennusmaalissa Janne Suutari vei pahasti Petri Niemeä ja syötti Mikko Annalalle, joka ohjasi rinnalla 2-1. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Niemi sai kuitenkin revanssin, kun kaukaa lähtenyt vapaapotku meni onnekkaasti KPV-pakin kautta sisään. Tauolle lähdettiin TP:n maalin johdossa, sillä Petri Piispanen laukoi läheltä niin ikään vapaapotkun jälkitilanteesta pallon verkkoon.Toisella puoliajalla verkko soi jälleen kotijoukkueen päässä. Juha-Heikki Elo ampui ensin maalin edestä keskityksen sisään ja muutaman minuutin päästä sama mies puski kulmasta 3-4.Vaihdosta pirteästi peliin tullut Mikko Ylihärsilä toi TP:lle vielä toivoa ainakin tasapelistä, kun hyökkääjä puski Jyrki Saranpään kulmurista maalin.Oranssipaitojen maailma musteni lopullisesti minuutti ennen päätösvihellystä. Kimmo Ristimäki ei saanut maalillaan vangittua vaarattoman näköistä kutia käsiinsä, vaan vieräytti sen itse viivan väärälle puolelle."Onnekas voitto. Meillä puuttui nöyryys ja vastustaja rokotti erikoistilanteista. TP pelaa taitavaa jalkapalloa ja sillä tyylillä tulee vielä ottamaan paljon pisteitä sarjassa", KPV-luotsi Kaj Lyyski lohdutteli.TP-Seinäjoki: Ristimäki, Saranpää, Nuojua (28. Kangastupa), Niemi, Kivimäki, Pekkanen, Mäki-Maunus, Ylinen, Leppänen (71. Sariola), Lampi, Luoma (58. Ylihärsilä)