Kerholla mahdollisuus liigakärkeen

Nouseeko SJK perjantaina kärkisijoille?

SJK ja FC Lahti kohtaavat perjantaina klo 18.30 OmaSp Stadionilla ja voitolla SJK voisi nousta ainakin väliaikaisesti tasapisteisiin sarjakärjen kanssa. Pelin vähemmän pelanneella Ilveksellä on nyt kasassa 29 pistettä ja SJK saisi saman kasaan perjantaina, jos FC Lahti kaatuu. Tämän kauden 16 ensimmäistä ottelua ovat joka tapauksessa sujuneet mainiosti, sillä SJK on nyt kerännyt vain yhden pisteen vähemmän kuin mestaruuskaudella 2015. Menossa on siten paras kausi sitten mestaruuden.

Carlsberg Sports Bar aukeaa perjantaina klo 16.30 ja samalla starttaa OmaSp Stadionin tapahtumatorilla OmaSp Stadionfest Rodeo. Muut palvelut stadionilla aukeavat klo 17.30. Voit lukea lisää oheistapahtumista sekä järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosasta.

Viime viikonloppuna SJK otti nimiinsä Pohjanmaan herruuden voittamalla Kokkolassa KPV:n 2-1-luvuin. Voiton myötä SJK sai jälleen haltuunsa vuodeksi Pohjanmaan Power Park Liigan pokaalin, jota se on pitänyt kaudesta 2014 lähtien. Nyt perjantaina SJK lähtee tavoittelemaan sarjapisteitä ja kolmatta voittoa putkeen.

– Vaikka voitimme KPV:n viime ottelussa, pitää meidän nyt parantaa pelin tasoa siihen verrattuna, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Ymmärrämme toki kaikki, että edellinen ottelu oli monella tavalla hieman erilainen, sillä meillä vaihtui melkein puolet avauksesta edelliseen otteluun verrattuna. Mutta emme olleet kentällä tarpeeksi organisoituja ja muoto ei pysynyt kasassa. Teimme paljon virheitä. Puoliajan loppua kohden aloimme päästä mukaan ja toisella puoliajalla olimme ottelussa kontrollissa. En silti ole siihenkään täysin tyytyväinen, kommentoi Eremenko.

– Voittaaksemme perjantaina, meidän täytyy parantaa tekemisen tasoa ja terävöittää sijoittumistamme kentällä. Saamme myös pelaajia tähän otteluun taas takaisin, mikä helpottaa osaltaan, Eremenko jatkaa.

– Nyt kun sarjassa alkaa taulukon osalta kaikilla olemaan suurin piirtein sama määrä pelejä, alkaa selkenemään myös kuva, missä olemme tällä hetkellä. Kaikki tietävät sarjatilanteen, mutta me keskitymme kuitenkin vain peli kerrallaan ja meidän tavoite on koko ajan ollut olla kuuden parhaan joukossa runkosarjan jälkeen, toteaa Eremenko sarjatilanteesta.

– Perjantain pelistä tulee myös kova ottelu siksikin, että on luvattu lähes kolmeakymmentä astetta lämpöä ja kentän pinnassa lämpötila on vielä paljon enemmän. Siksi siitä tulee raskasta molemmille joukkueille. Meidän täytyy pelata älykkäästi ja ottaa keli huomioon valmistautumisessa, Eremenko arvioi sään merkitystä.

– Se on molemmille joukkueille tärkeä peli, sillä myös FC Lahti tarvitsee kipeästi pisteitä. Me lähdemme kuitenkin siitä, että me haluamme pitää saldomme kaikissa lopuissa kotiotteluissa puhtaana ja aiomme hoitaa tämän pelin, päättää Eremenko.

Kun SJK ja FC Lahti kohtasivat viimeksi, joutui SJK nöyrtymään tasapeliin aivan ottelun lopussa. Silloin tasoitusta katseli kentällä kokenut brasilialaispuolustaja José Nadson.

– Viimeksi heidät kohdatessamme, me menetimme johdon aivan ottelun viime sekunnilla ja se otti päähän aika lailla. Mutta tämä on jalkapalloa ja näitä sattuu, toteaa SJK:n puolustaja José Nadson.

– Nyt tilanne on kuitenkin taas eri. Me pelaamme meidän kotistadionillamme ja meillä on ollut peliin todella hyvä valmistautuminen. Olemme myös mentaalisesti nyt vahvempia ja hyvässä vireessä. Siksi uskon, että otamme täydet pisteet perjantaina, Nadson jatkaa.

– Ja kun katsomme sarjataulukkoa, on meillä vain kolme pistettä eroa kärkeen, joten siksikin tämä peli on meille tärkeä. Me tulemme taatusti antamaan kentällä kaikkemme voittaaksemme, vakuuttaa Nadson.

Nadson on pelannut urallaan Belgian pääsarjassa, missä on käytössä hieman samanlainen sarjasysteemi kuin tällä kaudella Veikkausliigassa. Sielläkin joukkueet jaetaan runkosarjan jälkeen kahteen loppusarjaan ja mestaruus ratkeaa lopussa vain kärkijoukkueiden keskinäisissä peleissä.

– Mielestäni se systeemi oli todella hyvä. Kannattajat tykkäävät, kun peleillä on enemmän merkitystä loppuun asti ja se sopii myös minulle hyvin. Mitä enemmän on kovia pelejä, sitä kivempaa se on pelata. Niin se pitää ollakin, että pelit vain kovenevat, mitä pidemmälle menemme, sanoo Nadson.

– Kaikkiaan uskon, että me olisimme voineet pärjätä tällä kaudella vähän paremminkin. Me olemme menettäneet tärkeitä pisteitä monesti ottelun lopussa. Voisimme olla kärjessä, jos niitä menetyksiä ei olisi tullut, Nadson arvioi.

– Meillä on kuitenkin todella hyvä joukkue. Joissain peleissä meiltä puuttuu kenties kuitenkin hiukan kokemusta kovista peleistä, ja siksi pelien lopussa on päässyt homma hieman herpaantumaan. Mutta kokonaisuutena, olemme kuitenkin aika hyvässä tilanteessa juuri nyt. Vain kolme pistettä kärjestä ja uskon että meistä on nousemaan vielä korkeammalle. Olen oikeastaan oikein tyytyväinen tilanteeseemme nyt. Ja me olemme kääntäneet itse nyt pelejä otteluiden lopussa. Siksi me otamme pisteet perjantaina, sanoo Nadson vielä lopuksi.

Perjantaina 26.7. klo 18.30 OmaSp Stadionilla, Veikkausliigan ottelu SJK – FC Lahti. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta tai arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja se on Veikkauksen vetokohteena. Veikkauksen kertoimet peliin löytyy tästä linkistä.

Ottelutapahtuman yhteydessä on paljon oheistapahtumaa, mistä kannattaa lukea lisää tämän otteluennakon loppuosasta. Tervetuloa kannustamaan SJK mitalikamppailuun ja viihtymään OmaSp Stadionin tunnelmaan.

SJK:n nettisivuilla vielä paljon lisää infoa molemmista joukkueista sekä ottelutapahtuman järjestelyitä ja palveluista:

http://www.sjk.fi/w/nouseeko-sjk-perjantaina-karkisijoille-

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4Linkki 5Linkki 6