Kinnunen TP:n sankari

Kinnunen TP:n sankari VIFK – TP-Seinäjoki 1-1 (1-1)05 min 1-0 oma maali37 min 1-1 Henri SaranpääTP-Seinäjoen on kiittäminen loistavan ottelun pelannutta maalivahtiaan, Tero Kinnusta, tasapelistä Ykkösessä pelaavaa Vaasan IFK:ta vastaan. Ottelun molemmat maalit nähtiin 10-vuotisjuhliaan viettäneessä Botniahallissa jo ensimmäisellä puoliajalla. Oman säväyksensä otteluun teki lähes läpi koko matsin ajan jatkunut puhe keskuskaiuttimien kautta. Kentälle höpinät eivät vaikuttaneet läheskään niin paljon kuin poissaolot molempien reiveissä ja erotuomari Kim Ittosen vaasalaisittain varsin salliva linja. Eipä Ittosen tuomarointi sinällään mikään katastrofi ollut, mutta turhaan hän sääli yläsarjalaisia jättämällä rankkarin puhaltamatta ja antaen VIFK:n pelaajien nakella ja potkia palloja vapareiden jälkeen.Ottelun alussa VIFK tuli melko vahvasti. TP-Seinäjoki oli vastaanottavana osapuolena ensimmäiset kymmenen minuuttia kotijoukkueen rynnistettyä todella vahvasti. Oikeastaan VIFK ei saanut kuitenkaan aikaan muuta kuin kulmurisuman, sillä maali oli vaasalaisten kannalta todella onnekas. Jan-Christian Westermark nimittäin keskitti vasemmalta ja pallo muutti suuntaa Tiitus Lehtisen jalasta leijaillen yli upean ottelun pelanneen Kinnusen.Reilun kymmenen minuutin jälkeen myös TP-Seinäjoki pääsi peliin mukaan. Ensimmäisen ottelunsa edustusjoukkueen avauksessa pelannut Ville Pakkala rynni ennakkoluulottomasti alueelle, mutta laukaus painui pakin jalan kautta kulmaksi. Myös keskikentällä hyvin pelannut Johannes Saranpää haki ahnaasti pariin otteeseen tasoitusta laukauksillaan.Tasoitusmaalia ennen Ittosen olisi ollut syytä viedä pallo pilkulle VIFK:n pakin kaadettua ennakkoluulottomasti laidaltaan nousseen Timo Rauhalan. Rauhala oli pari metriä alueen sisällä pakin rikkoessa, mutta ei tainnut Ittosella rohkeus riittää ja hän vei pallon rajan ulkopuolelle. Maalin TP-Seinäjoki kuitenkin teki ennen taukoa tasoittaen ottelun. Henri Saranpää ajoi oikealta kohti keskustaa ja kun tilaa oli, tulitti nuori mies pelivälineen loistavalla laukauksella maalin takanurkkaan ottelun 37. minuutilla.Toisella puoliajalla VIFK tuli erittäin vahvasti. Keskikentän pohjalla aloittanut TP-Seinäjoen kasvatti, Mikko Ylihärsiläkin, alkoi päästä peliin mukaan enemmän päästyään hieman ylemmäs.TP-Seinäjoki oli toisen puoliajan varsin vastaanottavana osapuolena, mutta Kinnunen oli maalillaan ohittamaton niin taitojensa, tuurinsa kuin ylärimankin suosiollisella avustuksella. Kokonaisuutena voi sanoa, että tasapeli maistui lähes voitolle ja siinä valossa olisi ollut oikeusmurha, mikäli TP-Seinäjoki olisi ottelun jollakin konstilla, vaikkapa sillä puhaltamatta jääneellä rankkarilla, voittanut.VIFK:n etutopparina pelannut Jan Ahlvik tulee aiheuttamaan ongelmia joukkueelleen, sillä mies potki kaikkea mikä liikkuu. Ittonen armahti Ahlvikia antaen tälle vain kaikkein törkeimmästä tempusta varoituksen. Tosi peleissä mies ei kauan olisi kentällä pysynyt. Putte Lindroos ja Miikka Tuovila hankkivat myös varoitukset VIFK:n pelattua ajoittain sääntöjen rajamailla ja toisinaan jopa niiden väärällä puolella. Myös Tiitus Lehtinen katseli aiheellisesti keltaista lentopalloiskun esittäneen Lasse Männikön tavoin.VIFK:n riveistä puuttuivat Daniel Kock ja Jonas Britschgi, mutta vastaavasti TP-Seinäjoki joutui heittämään avaukseen Pakkalan ja Rauhalan Juha Eteläahonkin sairastuttua. Sivussa olivat edelleen myös Mikael Muurimäki, Jarkko Mäki-Maunus, Jussi Kankaanpää, Mikko Väänänen, Pekka Väänänen ja Luxembourgista vasta iltasella kotiutunut Tero Mäntylä. Lasse Männikkö tuli peliin vasta vaihdosta oltuaan pitkään kuumesairaana.Poissaoloihin nähden jo toinen tasapeli Ykkösen joukkuetta vastaan vieraskentällä oli varsin hyvä suoritus. Vaikka vieraat olivatkin altavastaajina, oli peli organisoitua ja puolustaminen erittäin uhrautuvaa. Koko joukkue raatoi todella ansiokkaasti alusta loppuun saakka.VIFK pelasi kovaa ja hyvää peliä. Ajatuksena tuntui olevan hakea palloja TP-Seinäjoen puolustuslinjan taakse ja lähinnä kulmiin. Välillä peli pyörikin näyttävästi, mutta maalinteko oli ainakin tällä kertaa aivan luokattoman surkeaa luokkaa. Siihen kun vaasalaiset saavat terävyyttä, tulee joukkue varmasti aiehuttamaan päänvaivaa monelle vastustajalle.Oli hauska nähdä, että vuosikaudet alasarjoissa pelannut Christoffer "Toffe" Kloo on edelleen tärkeä hahmo alakerrassa. Vaikka jalka ei ehkä liikukaan kuin menneillä kausilla, ei se haitannut juurikaan. Kokemusta ja pelivisioita miehellä on edelleen.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Anssi Syrjämäki, Vesa Kivimäki, Petri Niemi (65. min Lasse Männikkö), Tiitus Lehtinen (81. min Rami Sariola), Topias Tervasmäki, Johannes Saranpää (82. min Olli Rintamäki), Jere Jääskeläinen, Timo Rauhala (73. min Sami El-Bash), Henri Saranpää, Ville Pakkala