Kirvelevä tappio kotikentällä

Kirvelevä tappio kotikentällä 06.08. TP – Kraft FF 1-3 (0-2)07 min 0-1 Rami Louke40 min 0-2 Karl-Johan Simons70 min 0-3 Risto Koskiniemi87 min 1-3 Marcelo NunesTP-Seinäjoki kärsi äärimmäisen kirvelevän tappion kotikentällään Närpiön Kraftille numeroin 3-1 (2-0), vaikka loikin maukkaita tekopaikkoja. Toki Kraft aloitti kamppailun räväkästi ja olisi pahimmassa tapauksessa voinut johtaa matsia kymmenen minuutin jälkeen jo 3-0. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt, vaikka tietenkin Rami Loukkeen iskemä 0-1 jo seitsemän minuutin jälkeen harmittikin. Maali syntyi, kun alussa pahasti harmaita hiuksia kotijoukkueen puolustukselle aiheuttanut Louke pyöräytti Mika Hiekan hukkaan ja laukoi takatolpan kautta pallon ohi JiiPee Kivimäen. Toinen maali tuli juuri ennen taukoa kun pitkä syöttö tavoitti Karl-Johan Simonsin toisella laidalla. Nyt oli hukassa Warren Kenna ja Simons laukoi toiseen takakulmaan 0-2. Pahinta matsissa oli kuitenkin se, että sangen säälittävästi tuominnut Tero Virtanen menetti konseptinsa johdonmukaisuuden suhteen. Venäläinen Sergei Zamorski potki Betinhoa takaapäin akillesjänteisiin, eikä Virtanen havainnut tilannetta lainkaan. Törkeä temppu, josta närpiöläinen selvisi kuin koira veräjästä. Pahemaa oli kuitenkin jatkossa tulossa, sillä ensin Kraftin umpisurkea laitapakki Henrik Friberg repi Arto Jalasvaaraa hihasta saaden varoituksen tempustaan. Virtanen kuitenkin ansiokkaasti jätti Fribergin säälistä kentälle, vaikka mies miltei heti edellisen temppunsa jälkeen syöksyi jalkapohjat edellä TP:n pelaajan nilkkoihin. Todella törkeä teko Fribergiltä ja yhtä kuvottavaa Virtaselta jättää punainen kortti antamatta. Sen sijaan Mika Kallio sai ensimmäisen keltaisen korttinsa aiheellisesti otettuaan rankasti Kraftin Simonsia juuri ennen taukoa. Toisella puoliajalla Kale sai toisen keltaisen korttinsa, jonka aiheellisuudesta on useita mielipiteitä. Todennäköisesti päätös oli kuitenkin oikea, mutta se asettaa Fribergin säälimisen yhä synkempään valoon. Kraft käytti tilanteet hyväkseen ja iski kolmannen maalinsa ensimmäisen maalin syöttäjän, Risto Koskiniemen toimesta varmistaen vierasvoittonsa ottelun 70. minuutilla. TP-Seinäjoella oli ensimmäisellä puoliajalla niukasti paikkoja, mutta toisella puoliajalla mm. Jyri Hietaharju pääsi yrittämään maalintekoa erinomaisesta paikasta ja Arto Jalasvaara oli metrin päässä sohimassa palloa verkkoon osuen kuitenkin vain tolppaan. Jallun tilanne syntyi, kun Betinho ohjasi pallon kantapäällään ylähirteen. Kotijoukkueen ainokainen syntyi vasta kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä Marcelo Nuñesin ammuttua pallon yläkulmaan Martti Saarelan esityöstä. Lohdutusmaali ei kuitenkaan paljon mieliä kohentanut.