KJP vei turnauksen nimiinsä

Kouvolan Jalkapallo vei nimiinsä C15-ikäluokan SPL:n kakkostason lopputurnauksen kaatamalla loppuottelussa porilaisen FC Jazzin 2-0 pelattuaan todella vahvasti läpi viikonlopun. KJP voitti nimittäin jokiaisen pelamansa ottelun.

Finaalissa tappion kärsinyt FC Jazz onnistui kukistamaan isäntäseura SJK-juniorit rankkarimaalilla sunnuntaiaamun kamppailussa, joka ratkaisi toisen finalistin. Silti voitto lukemin 1-0 oli varmastikin aivan ansaittu, sillä porilaiset pelasivat hyvää jalkapalloa läpi turnauksen.

Kolmanneksi turnauksessa sijoittunut järjestävä seura pelasi hyvän turnauksen, olihan joukkueesta poikia samaan aikaan pelaamassa VIFK YJ:n väreissä Kai Pahlman lopputurnauksessa, eli Kari Kiviluoman suojatit eivät olleet matkassa ihan parhaalla kokoonpanollaan. Oli kuitenkin aivan erinomainen juttu, että parhaat pelaajat pelaavat parhaiden joukossa.

Turnauksen voittanut mustapukuinen KJP hallitsi käytännössä jokaista otteluaan läpi turnauksen. Matkalla kaatuivat perjantain kamppailuissa Ilves 2-1 ja Helsingin Ponnistus 5-1. Lauantaina uhreina olivat Kaarinan Pojat numeroin 1-0 ja Masalan Kisa lukemin 6-1. Sunnuntain viimeisessä lohkopelissä RoPS taipui 4-1.

SJK-juniorieden kanssa samassa lohkossa pelannut toinen finalisti, FC Jazz kukisti matkallaan TPS:n 4-1, LaPa 95:n 6-0, JäPS:n 3-0 ja finaalipaikan ratkaisseessa kamppailussa siis SJK-juniorit 1-0.

Isäntien peli oli ilahduttavan hyvää. Alkulohkossa kaatuivat JäPS 4-0, LaPa 95 8-0 ja TPS 3-0. Pronssiottelussa SJK-juniorit onnistui kaatamaan nousjohteisen turnauksen pelanneen Masaln Kisan rankkareilla 3-2 varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1.

Turnaus oli samalla nuorten erotuomareiden koulutustapahtuma, joka antoi varmasti runsaasti oppia ja oivalluksia tuleville huipputuomareille. On aivan erinomaista, että Palloliitto on ottanut parin viimeisen vuoden aikana opikseen ja laittaa nyt huippupelaajien huipputurnauksiin huippulupaukset myös puhaltamaan aiemmin tapahtuneiden farssien sijaan. Tässäkin kohtaa on menty harppauksin eteenpäin.