Kolmella pohjalaisella saumat jatkoon

C15-junioreiden Kai Pahlman -lopputurnaus starttasi Seinäjoella upeissa olosuhteissa tarjoillen 16 ottelua kyseisen ikäluokan huippufutista. Paikalla ovat 16 ikäluokan laadukkainta joukkuetta, mutta sen lisäksi myös lupaavia nuoria erotuomareita koulutetaan turnauksen aikana.Pohjalaisittain lopputurnausta silmäillen voi ilolla todeta, että neljästä joukkueesta kolmella on mahdollisuudet kahdeksan parhaan joukkoon ennen lauantain viimeisiä lohkopelejä. Valitettavasti isäntäseura SJK-juniorit ei tuohon kolmen joukkueen ryppääseen kuulu.FF Jaro aloitti päivän A-lohkossa tyrmäämällä isäntäseura SJK-juniorit totaalisesti peräti 6-1 Severi Granholmin iskettyä hattutempun. SJK-junioreiden verkko heilui ensimmäisen kerran jo ottelun avausminuutilla ja vaikka toisen jakson aluksi kotijoukkue onnistuikin kaventamaan, meni hyvää futista pelannut punakone menojaan.Toisessa ottelussaan pietarsaarelaiset nousivat kahdesti takaa tasoihin FC Lahden kanssa 2-2 -tasapelin ja näin HJK:ta vastaan riittää tasapelikin jatkopaikkaan. Tasoitusosuma syntyi vain neljä minuuttia ennen loppua.Vaikka SJK-juniorit paransi peliään iltapäivän toiseen otteluunsa, oli vastaan asettunut HJK kuitenkin pari numeroa liian suuri haaste. Loppunumerot kirjattiin helsinkiläisjoukkueelle 3-0, mutta SJK:lla oli oma erinomainen paikkansa tasoittaa matsi. Kun siinä ei onnistuttu, iski HJK vielä lopussa kahdesti. Peli oli kuitenkin huomattavasti parempaa ja yritteliäämpää kuin aamulla Jaroa vastaan. Nyt ei homma jäänyt ainakaan asenteesta kiinni.B-lohkossa VPS-j nousi takaa tasoihin ja lopulta myös ohitse kohdattuaan ensimmäisessä pelissään turnauksen varsin vaatimattomasti aloittaneen FC Hongan. Hongan taukojohto ei riittänyt mihinkään kun espoolaisten alakerrasta lähti kaveri suoralla punaisella suihkuun ja VPS tasoitti Eeti Ämmälän rankkarimaalilla. Loppunumerot kirjattiin 3-1 vaasalaisille.Toisessa pelissään VPS väänsi tasaisesti porilaisen FC Jazzin kanssa, vaikka viimeiset viisi minuuttia punanuttuiset painoivatkin pelin väkisin VPS:n rangaistusalueelle. Maaliton lopputulos taisi omalla tavallaan tyydyttää kumpaakin, sillä tulitti VPS kertaalleen ylärimaankin. Peli oli erittäin viihdyttävä, vaikka jäikin maalittomaksi.Lohko on kuitenkin niin kiharainen, että lauantain otteluiden jälkeen saattavat kaikki neljä joukkuetta olla neljässä pisteessä, jolloin haetaan torstai-iltana suoritetun taitokilpailun tulokset esiin kisatoimistossa ja katsotaan, mihin järjestykseen joukkueet opulta saadaankaan.Toinen vaasalaisjoukkue, VIFK, aloitti päivän 2-0 -voitolla Ilveksestä. Hyvin joukkue pelasi toisessakin kamppailussaan erittäin vahvaa Käpylän Palloa vastaan ja vasta viimeisen vitosen aikana KäPa iski kaksi lisämaalia voittaen lopulta 3-0. Päivän ensimmäisessä ottelussaan KäPa kuritti KuPS/JIPPO YJ:tä ottelun ensimmäisellä jaksolla kuudella maalilla. Toisen puoliajan pelailun jälkeen numerot olivat samat. KäPan maalitykkinä hääri neljä osumaa päivän peleissä viimeistellyt Akseli Ollila.D-lohkossa ainoa pistemenetyksittä pelannut joukkue on hiukan yllättäen OLS. Ei sillä, etteikö OLS olisi hyvä joukkue, mutta kävi sillä hienoinen munkkikin matseissa, sillä PJK/PP-70 YJ kaatui 3-2 ja FC Espoo puolestaan 2-1. Lohko on kiharainen, sillä molemmat ottelunsa hävinnyt FC Espoo on ahtaimmalla, mutta TPS sai tuta ensimmäisessä kamppailussa talon tavoille opetelleen PJK/PP-70:n kovuuden häviten pirkanmaalaisille peräti 4-1 Eelis Tallbergin ja Jesse Huhtalan osuttua kahdesti.