Kolmen maalin takaa voittoon

Kolmen maalin takaa voittoon TP-Seinäjoki esitti huiman nousun Kakkoscupissa VIFK:n vieraana Botniahallissa ja voitti ottelun 3-4 (2-0) oltuaan toisella jaksolla jo kolme maalia tappiolla!"Ensimmäinen jakso oltiin ihan pihalla kuten Raumallakin, mutta samalla tavalla katosi VIFK:n ote toisella puoliajalla. Taisivat ajatella, että peli on ratkennut", TP:n valmentaja Jari Kujala ihmetteli käänteitä.Avausosuma syntyi pilkulta Tony Björkin toimesta, kun ensimmäistä kertaa TP:n avauksessa laitapakkina ollut Timo Vattulainen teki alueella rikkeen. Jatkossa Benny Sjölind vei kahdella maalillaan kotijoukkueen jo varmalta näyttäneeseen johtoon.TP tuli rinnalle ja meni lopulta ohi suurelta osin lapualaisvoimin eli Jyrki Saranpään ja Juha Eteläahon hääriessä kapellimestareina. Saranpää keskitti ensin laidasta maalinedustalle, jossa Jari-Pekka Luoma ohjasi onnekkaasti polvella pallon sisään.Toinen kavennusosuma oli Juha Eteläahon komea vaparitykki paristakympistä."Vain minä ja Ristimäen Asko olisimme ottaneet vedon kiinni", Kujala naureskeli.Myös tasoitus oli Eteläahon käsialaa, tällä kertaa laukaus upposi pelitilanteessa. Täydellisen takaa-ajon kruunasi viime sekuntien voitto-osuma, jonka Saranpää iski vastahyökkäyksestä loistavan taustanousun jälkeen.Maalien lisäksi pallo kävi ottelussa kolme kertaa vaasalaisten ylärimassa, joten aivan ansaitsematon TP:n voitto ei ollut. Oranssipaitojen tilannetta helpotti myös VIFK:n maalivahdin ulosajo ottelun loppupuolella.Matti Lampi, Jarkko Mäki-Maunus ja Timo Kangastupa puuttuivat lauantaina TP:n kokoonpanosta. Sepsin kirjoissa olevan Marko Hutun tilanne ei ole ratkennut, ja saattaakin olla ettei miestä nähdä oranssipaidassa tällä kaudella."Seuran hallitus on tehnyt periaatepäätöksen, että Kakkosen tasolla emme maksa pelaajista muille seuroille. Pelaajille sen sijaan voimme pientä korvausta meillä pelaamisesta maksaa", TP:n urheilutoimenjohtaja Asko Ristimäki selvittää asiaa.Kakkoscupin mahdollinen jatko on TP:n osalta vielä epäselvä, mutta lohkovoiton jo aiemmin varmistanut FC Korsholm tuskin ainakaan voi cupissa jatkaa saatuaan paikan Ykköseen. Lauantain voitolla TP nousi lohkon lopulliseksi kakkoseksi.TP-Seinäjoki: Ristimäki (Hakala), Kivimäki, Nuojua (Sariola), Niemi, Vattulainen, Saranpää, Ylinen (Eteläaho), Leppänen, Asuintupa, Luoma (Pekkanen), Ylihärsilä (Luoma)