Kolmesti takaa tasoihin

Kolmesti takaa tasoihin25.07. Närpes Kraft – TP 3-3 (1-0)22 min 1-0 Russell Stock56 min 1-1 Betinho57 min 2-1 Marko Vesanen59 min 2-2 Pasi Oksanen79 min 3-2 Marko Vesanen81 min 3-3 Jani HonkavaaraTP-Seinäjoki nousi kolme kertaa takaa tasoihin vieraskentällä Närpiön Kraftia vastaan. Pinnat jaettiin, mutta silti tasapeli jäi jotenkin harmittamaan. On kuitenkin todettava se, että myös Kraftilla oli todella loistavat paikat tehdä muutama lisämaali ottelussa, jossa jännitystä riitti viimeisille sekunneille asti.Ensimmäisellä puoliajalla TP-Seinäjoki ei saanut luotua yhtään kunnollista tekopaikkaa. Oikeastaan kentän parhaana palkitun Mikael Muurimäen puolittainen kääntölaukaus, joka jäi voimattomaksi, oli ainoa tilanne.Kraft puolestaan iski muutaman kerran terävästi. Ensin väläytti vetoaan Tomi Kärkkäinen ja heti perään mainiosti pelannut Tuomas Uusimäki ampui kahdesti erittäin vaarallisesti.Pelikellon näyttäessä Mosedalin upealla areenalla 22. minuuttia iski kotijoukkue Karl-Johan Simonsin päästyä keskittämään vasemmalta takatolpalle unohdetulle Russell Stockille, joka sai vapaasti puskea kotijoukkueen johtoon.Toisen puoliajan TP-Seinäjoki aloitti väkevästi. Hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi kohti epävarmasti pelanneen Peter Kaupin maalia ja 56. minuutilla yritys viimein palkittiin Marcelon annettua Betinholle mainion syötön, josta keskikentällä ahkerasti uurastanut "Beto" tasoitti pelin.Vielä kun fanijoukko tuuletteli katsomossa, teki TP-Seinäjoen alakerta karmean munauksen. Stock sai pallon liian helposti haltuunsa Marko Mäenpään syötöstä ja pääsi laukomaan. Jani Luukkonen torjui kerran, mutta pallo ajautui kolossimaiselle Marko Vesaselle, joka pisti pelivälineen tyhjiin vain minuutti TP-Seinäjoen tasoituksesta.Valkoisissa pelannut TP osoitti kuitenkin hyvää moraalia ja tuli uudelleen vain pari minuuttia edellisestä. Nyt oli onnikin Oksasen "Paaden" myötä, sillä keskitykseksi tarkoitettu pallo leijaili yli hukkateillä olleen Kaupin yli takatolpan kautta verkkoon ja taas sai faniporukka tuulettaa.Mutta mutta… Niin kuin monta kertaa aikaisemminkin, vastustaja iski jälleen kerran erikoistilanteesta pruukilaisia vastaan. Ottelun 79. minuutilla ei saatu kulmapotkua purettua kunniallisesti hevon kuuseen, vaan pallo jäi pomppimaan maalivahdin alueelle, josta Vesanen pääsi puskemaan löysän pallon yli puolustuksen. Vaikka Marko Mäenpää vielä viivalla yritti venyttää, ohjautui pallo maalin kattoon ja hommat näyttivät menevän todella pahasti poskelleen.Vielä löytyi kuitenkin lisää vaihteita TP:n koneesta. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jani Honkavaara pääsi puskemaan erinomaisesti, mutta paitsiotilanteessa ollut Jussi Markkanen meni suotta sattumaan palloon ja näin avustavan erotuomarin lippu nousi aivan aiheellisesti.Vieläkään ei TP antautunut. Pinduca pisti erinomaisen syötön uudelleen tekopaikkaan hakeutuneelle "Honsulle", joka teki todella hallitusti tasoituksen numeroihin 3-3, kun kellossa oli 81 minuuttia.Turha kuvitella, että paikat siihen loppuivat. Kumpikin haki edelleen voittoa vahvasti. "Mama" ja "Mikki" pääsivät kuin varkain nokikkain Kaupin kanssa, mutta pallo saatiin ohi maalin kuin ihmeen kaupalla. Toisaalta juuri ennen ottelun päättymistä Kraft sai vielä toimitettua pallon TP:n maalin ylähirteen. Tai oikeammin Jani Luukkonen nyrkkeili pallon maalipuiden kautta kulmuriksi, jota ei koskaan ehditty antaa… onneksi.