Koutsin kommentit

SJK-junioreiden toinen valmentaja, sairastelun takia sarjan avauspelistä sivussa ollut Joonas Kuivalainen avasi sanaisen arkkunsa erinomaisesti sujuneen kauden ensimmäisen matsin jälkeen. Selvä 5-0 -voitto Lapuan Virkiästä lämmitti mieltä aiheellisesti.

– Eka puoliaika oli meiltä vähän hermostunutta, ja ei päästy pelaamaan maata pitkin tarpeeksi linjojen väleihin. Ehkä siinä oli myös pientä hätäilyä välillä, vaikka ei Virkiälläkään mitään kovin vaarallisia tilanteita ollut.

– Ensimmäisen puoliajan lopussa 39. minuutilla Miika Asunmaa pääsi ohjaamaan maalin edestä Niko Hietaharjun hyvän kuljetuksen päätteeksi avausmaalin. Toiselle puoliajalle saatiin pallollista peliä paljon paremmaksi ja sitä myötä pidempiä hyökkäyksiä. Heti 48. minuutilla Joni Rintatalo laittoi Hietaharjun hyvän matalan keskityksen sisään.

– Asunmaa lisäsi johtoa reboundista 55. minuutilla. Vastustajan toppari kaatoi Rintatalon läpiajossa ja sai siitä punaisen kortin, joten se helpotti entisestään. Sen jälkeen nähtiin vielä kaksi maalia, kun Tommi Kukila upotti kauniin kaukolaukauksen alakulmaan 64. minuutilla ja Erno Ruismäki sinetöi loppulukemat 77. minuutilla.

– Kaiken kaikkiaan peli oli hyvin kontrollissa läpi ottelun, vaikka ensimmäisellä puoliajalla annettiinkin pari vaarallisen oloista vastahyökkäystä. Kaikilta hyvä tason nosto toiselle puoliajalle ja vaihtomiehet tuli hyvin sisään. Tästä on hyvä jatkaa kolmen pisteen kanssa kohti ensi viikkoa, iloitsi Joonas Kuivalainen.