Kova turnaus tällä viikolla

Tällä viikolla pelataan Seinäjoella ja Vaasassa todella kovatasoinen U19-ikäluokan EM-esikisaturnaus, jossa mukana on ikäluokan huippumaita Euroopasta. Suomen lisäksi turnauksessa pelaavat Portugali, Hollanti ja Belgia.

Turnauksessa tullaan näkemään Euroopan, jopa maailman, huippuja tässä ikäluokassa, sillä Portugali on Euroopan rankingissa tällä hetkellä kakkosena ja kaikki tietävät, millaista laatua tulee niin Hollannista kuin Belgiastakin.

SJK-junioreista on näkyvimmin järjestelyissä ollut mukana seuran valmennuspäällikkö Kari Kiviluoma, mutta pelien alkaessa muutakin seuraväkeä tullaan varmasti näkemään kentillä.

– Paljon etukäteisjärjestelyjä on tehty. Järjestelytyöryhmän kokouksia on pidetty n. kerran kuukaudessa. Ensiimmäiset kokoukset järjestelytyöryhmän kanssa pidetty jo viime vuoden puolella, kertoo Kiviluoma.

Esiturnaushan on alkusoittoa isommille orkestereille, eli ensi kesänä pelataan samoilla areenoilla U19 EM-kisat, jolloin isäntien lisäksi mukana on seitsemän joukkuetta karsintojen jälkeen.

– Kaikki tähtää siihen että ensi vuoden heinäkuun loppupuolella alkavat U19 EM-kisat ovat niin hyvin järjestetty kun vain mahdollista. SJK-junioreiden/allekirjoittaneen rooli on toimia kisoissa vapaaehtoissten rekrytoijana ja koordinoijana. Erilaisia työtehtäviä kisoissa on paljon ja ilman vapaaehtoisten panosta toiminnot eivät yksinkertaisesti onnistuisi eli iso kiitos heille jo tässä vaiheessa, jatkaa Kiviluoma.

– EM-esiturnauksessa mennään hieman kevyemmällä ”kattauksella", tarkoitus on testata kuinka paljon mikäkin toiminto vaatii osaavia henkilöitä erinäisiin tehtäviin ja nyt sitä päästään konkreettisesti mittaamaan. Hieman haasteita tämän toiminnon laajuus on aiheuttanut kaikkien muiden omien, seuran työtehtävien lisäksi. Nekin tehtävät täytyy tehdä, vaikka tähänkin projektiin paljon aikaa kuluukin. Mutta eiköhän tästä kunnialla selvitä, Kiviluoma arvelee hymy kasvoillaan.

Turnaus alkaa keskiviikkona 30.8. ja viimeiset matsit pelataan 4.9.

Turnauksen ohjelma

30.08. Hollanti – Belgia (Vaasa)

30.08. Suomi – Portugali (Seinäjoki)

01.09. Portugali – Hollanti (Vaasa)

01.09. Suomi – Belgia (Seinäjoki)

04.09. Suomi – Hollanti (Vaasa)

04.09. Belgia – Portugali (Seinäjoki

Tästä ostamaan lippuja

Linkki 1