Kovaa kokemusta ja tiukkoja matseja

Viime viikonloppuna kaksi SJK-junioreiden joukkuetta oli mukana Helsingissä pelatussa HJK Cupissa. Turnaukseen osallistuivat P11- ja P9-ikäluokkien joukkueet, joista ensin mainittu pelasi torstaista lauantaihin ja jälkimmäinen lauantaista sunnuntaihin.

P11-ikäluokan pojat aloittivat turnauksensa jo torstaina pelaamalla peräti neljä ottelua. Kaikki kamppailut olivat numerollisesti suhteellisen tiukkoja. Pelillisesti vain tukholmalainen Hammarby IF oli selvästi meidän joukkuettamme edellä tekemisessään.

Avauspelissä HJK otti voiton numeroin 2-0 (1-0), mutta yhden maalin tappioasemassa SJK-juniorit kolisutti ylähirttä. Oikeastaan HJK:lta olisi saattanut odottaa hiukan enemmän. Kokonaisuutena tiukka vääntö.

Toisessa kamppailussa vastaan tuli Hammarby IF, joka voitti kamppailun myös 2-0 (0-0). Oikeastaan peli oli selviytymiskamppailua alusta loppuun saakka. Bajenin nuoriso onnistui maalinteossa kahdesti ottelun loppupuolella ja otti ansaitun voiton.

Päivän kolmannessa kamppailussa SJK-juniorit meni ottelussaan Espoon Palloseuraa vastaan johtoon ja pelasi jopa paremmin kuin vastustajansa. Harmillisesti EPS oli kuitenkin terävämpi ja aivan ottelun viime hetkillä ratkaisu syntyi perinteillä ”kärsällä”. Numerot punanutuille 2-1.

Voittotili turnauksessa saatiin auki päivän viimeisessä, eli neljännessä koitoksessa, jossa vastassa oli jyväskyläläinen Holstin Dynamo. HoDy otti ottelussa kahden maalin johdon, mutta SJK-junioreiden nuoriso käänsi ottelun lopulta edukseen lukemin 4-2.

Perjantain pelit eivät tuulisessa Talin liikuntakeskuksessa oikein aluksi sujuneet . Kuopion Palloseurakin kaatoi SJK-juniorit 2-0. Tässä matsissa KuPS:n ensimmäinen maali syntyi tuulen avustuksella yllättäen hiukan maalivahdin. Korkea kaaripallo tuli kaukaa ja painui riman alle.

FC Kirkkonummea vastaan pojat taisivat pelata turnauksen heikoimman matsinsa, vaikka johtoon mentiinkin. Kahden maalin johtokaan ei pinkkipaitaista vastustajaa vastaan riittänyt, vaan lopulta numerot olivat kirkkonummelaisille 3-2. Tämä oli kuitenkin yksi niistä peleistä, jotka olisi pitänyt jälkikäteen ajateltuna voittaa.

Perjantain kolmannessa pelissä turkulainen FC Inter oli yksinkertaisesti parempi kirjaten tililleen selvän 3-0 –voiton.

Lauantaina päästiin sitten ottamaan mittaa HJK/Blue –ryhmästä, joka kaatuikin numeroin 2-0. Kuinka ollakaan viimeisessä matsissa saatiin kokea hiukan paikallisottelun tunnelmaa, kun vastassa ollut VPS voitettiin 2-0.

Joukkueen loppusijoitus oli 13. Saldoksi tuli kolme voittoa ja kuusi tappiota kovassa seurassa. Numeroiden valossa vain ottelu FC Interiä vastaan oli sellainen, jossa ei oikein ollut saumoja edes pisteeseen. Sen turnaus varmasti ainakin opetti, että harjoittelua ei tarvitse vielä lopettaa. Samoin se tuli selväksi, että kovin kapealla materiaalilla ei tällaiseen yhdeksän ottelun turnaukseen ole asiaa.

P11-ikäluokan kaikki turnaustulokset löytyvät täältä.

Nuoremmat urhot aloittivat oman turnauksensa Pallokentän Saharassa. Vastassa oli lopulta turnauksessa neljänneksi sijoittunut helsinkiläinen FC Viikingit Vuosaaresta. Pelillisesti ottelu oli SJK-junioreilta erinomaista tekemistä, josta vain maali jäi puuttumaan. Palloa ei saatu edes pilkusta maaliin ja näin numerot vuosaarelaisille 1-0.

Toisessa pelissä HJK oli liian vahva. Loppunumerot 6-2 kertovat kaiken olennaisen lauantain toisesta Talissa pelatusta ottelusta.

Hotellille pojat saivat  kuitenkin lähteä hyvillä mielin, sillä Kuopion Palloseura taipui iltapäivän viimeisessä koitoksessa tiukan taistelun jälkeen lukemin 2-1.

Lauantaina ei oikein hymyilyttänyt kahden ensimmäisen pelin jälkeen. Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan peli päättyi maalittomana, mutta VJS voitti rankkarikisan. Seuraavaksi vastaan saatiin tallinnalainen FC Flora, eli luvassa oli kansainvälinen koitos. Tässä pelissä oltiin altavastaajia, mutta noustiin kuitenkin 2-2 –tasapeliin. Silti lopputulemana oli taas pettymys, sillä tämäkin koitos kääntyi rankkareilla vastustajalle ja näin edessä oli jumbofinaali.

Pojat ottivat lopulta turnauksesta 15. sijan kaatamalla espoolaisen Leppävaaran Pallon 3-1. Kokonaissaldoksi tuli näin kuusi matsia, joista irtosi kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Vain HJK-matsi oli selvää kauraa vastustajalle.

Kummallekin joukkueelle saatiin juuri sitä, mitä tultiin hakemaankin, eli kovia matseja ja pelikokemusta siitä, millaista on pelata tällaisissa huippuluokan turnauksissa.

Turnaus oli hyvin järjestetty, jos nyt unohdetaan tuo P9-poikien viimeisen sijoitusottelun pikku moka. Ottelu oli buukattu samalle kentälle toisen kamppailun kanssa ja sitä sitten jouduttiin selvittelemään, ennen kuin matsi päästiin pelaamaan halliin tunnin verran myöhässä.

P9-ikäluokan kaikki tulokset löytyvät puolestaan täältä.

Linkit kuvagallerioihin02.09.2021 HJK v SJK-juniorit P1102.09.2021 Hammarby IF v SJK-juniorit P11 02.09.2021 EPS v SJK-juniorit P11 03.09.2021 KuPS v SJK-juniorit P11 03.09.2021 FC Kirkkonummi v SJK-juniorit P11 04.09.2021 FC Viikingit v SJK-juniorit P905.09.2021 VJS v SJK-juniorit P905.09.2021 FC Flora v SJK-juniorit P9

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4Linkki 5Linkki 6Linkki 7Linkki 8Linkki 9Linkki 10