Kraft nurin loistoesityksellä

Kraft nurin loistoesitykselläTP-Seinäjoki – Kraft 3-0 (2-0)16 min 1-0 Lasse Männikkö43 min 2-0 Henri Saranpää rp.78 min 3-0 oma maaliEnnakkoon varsin vaaralliseksi ounasteltu Närpes Kraft jäi totaalisesti oranssin jyrän alle kauden kolmannessa kotiottelussa. Kotijoukkue hassutteli vastustajiaan ottaen arvokkaat sarjapisteet Närpiön palkkasotureilta selvin 3-0 (2-0) –numeroin, eikä jättänyt mitään epäselvää sen asian suhteen kumpi joukkue kentällä oli parempi.Ottelun ratkaisuiksi voidaan laskea keskikentän täydellinen dominointi, Zoran Bogesicin pimentäminen ja kokonaisvaltainen laadukas pelaaminen pääasiassa maata pitkin. Kraft ei kyennyt keskikentällä vastaamaan millään tavalla kotijoukkueen loistavaan esitykseen, vaan jäi pahemman kerran jalkoihin.Vaikka Kraftilta puuttuikin keskialueelta yksi ulkomaanapu, Nijaz Sarajlija, hänkään tuskin olisi niin paljon auttanut, että joukkue olisi kyennyt kamppailemaan voitosta. Toki myös kotijoukkueelta puuttui edelleen useita avainpelaajia niin kärjestä kuin keskikentältäkin. Lisäksi Jarkko Mäki-Maunus joutui jättämään kentän jo ennen puoliaikaa reiden kiristämisen takia ja ottelun avausmaalin vartin pelin jälkeen tyylikkäästi viimeistellyt Lasse Männikkö tuli pois toisella puoliajalla.Tilastojen valossa peli oli melko yksipuolista, sillä vierasjoukkue sai koko ottelussa vain kaksi laukausta kohti kotijoukkueen maalia. Tero Kinnunen hoiti oman tonttinsa kotijoukkueen maalilla jälleen tyylillä, eikä Kraft keksinyt keinoja ohittaa toppareina pelanneita Petri Niemeä ja Tiitus Lehtistä, vaikka takoikin pitkää palloa läpi ottelun.Ottelun avausmaali nähtiin kun Lasse Männikkö pinkoi karkuun laitapakilta ajaen alueelle Johannes Saranpään oivallisesta syötöstä. Männikkö avasi maalitilinsä sijoittamalla pallon epävarmasti pelanneen Vladan Zlatkovicin taakse pelikellon kirjaimellisesti pysähdyttyä 15. minuutin kohdalle.Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa kun hyvän ottelun pelannut Topias Tervasmäki ajoi väkisin rankkualueelle ja Kraftin puolustus kaatoi hänet pilkun arvoisesti. Vain pari minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Henri Saranpää sijoitti pallon verkkoon ja tauolle mentiin kahden maalin johdossa.Myös toinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa kokonaisuutena, vaikka vierailla oli muutama hetkensä. Kraftin vaarallisin tilanne nähtiin kun Alexandru Marca tulitti pallon vapaapotkusta ylärimaa hipoen maalin yli.Lopullinen niitti vieraiden arkkuun naulattiin ottelun 79. minuutilla, jolloin alakerrassa aivan kohtuullisesti muuten pelannut vitsinikkari Pekka Paukkonen pisti pallon omiin Johannes Saranpään kulmurista.Erinomaisesti leiviskänsä Johan Holmqvistin johdolla hoitanut tuomaritrio hylkäsi yhden TP-Seinäjoen maaleista paitsiona, vaikka nykysäännöillä maali olisi kaiken järjen mukaan pitänyt hyväksyä. Onneksi tuolla osumalla ei ollut sen suurempaa merkitystä. Holmqvist oli todella tarkka läpi ottelun ja kommunikoi erinomaisesti pelaajien kanssa. Siitä huolimatta hän joutui vilauttamaan keltaista korttia varsin rumasti Topias Tervasmäkeä murjoneelle pelaaja-valmentaja <="" b="">, omiin otteisiinsa turhautuneelle maalitykki Zoran Bogesicille, joka innostui puhumaan jotain kansainvälistä kieltä niin paljon, että sai kortin, sekä röyhkeästi läpiajoon kirmanneen Ville Pakkalan kumoon repineelle Vladimir Vaclavekille. Kotijoukkueesta lappu nousi rajusti töitä tehneelle Vesa Kivimäelle täysin aiheellisesti.Siihen nähden, millaisia vahvistuksia Kraft on ryhmäänsä tuonut, oli joukkueen esitys yllättävän aneeminen. >b>Zoran Bogesic oli vaarallinen pallon saadessaan, mutta mies ei juurikaan päässyt pelivälineeseen koskemaan TP-Seinäjoen toppareiden hellässä huomassa. Joukkueen laitapakit olivat suurissa vaikeuksissa niin Topias Tervasmäen, Lasse Männikön, kuin vaihdosta Männikön tilalle tulleen Anssi Syrjämäenkin kanssa.Keskikentällä <="" b=""> ja Vladimir Vaclavek hävisivät sodan oranssipaidoille 100-0. Oli täysin oikeutettua antaa Veikkausraadin kolme tähteä Johannes Saranpäälle ja kaksi tähteä Topias Tervasmäelle. Sen sijaan säälitähti oman maalin viimeistelleelle Kraftin Pekka Paukkoselle oli enemmän kuin suolaa haavoihin. Senkin olisi voinut aivan hyvin antaa jollekin kotijoukkueen pelaajista, sillä niin selvää oli kotijoukkueen dominointi.Peli oli kotijoukkueelta selvästi kauden parasta. Palloa pidettiin maassa ja liikutettiin mieheltä toiselle taitavasti. Selvästi isokokoisempi Kraft hävisi myös kaksinkamppailut tällä erää lähes joka kerta. Kotijoukkueen pienikokoisemmat pelaajat osoittivat, että kyseessä on tahtolaji.Voitto pitää edelleen TP-Seinäjoen hyvin kärjen mukana. Se, miksi näin hyvissä asemissa ollaan vielä kuuden kierroksen jälkeenkin, johtuu paljolti erittäin tiiviistä koko joukkueen puolustamisesta. Kuudessa ottelussa vastustajat ovat saaneet pallon vain kahdesti TP-Seinäjoen maaliin. Pelitilanteista osumia on tehty pruukilaisten verkkoon vain yksi.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Tero Mäntylä, Lasse Männikkö, (64. Anssi Syrjämäki), Jarkko Mäki-Maunus (42. Henri Saranpää), Jere Jääskeläinen, Topias Tervasmäki, Johannes Saranpää, Vesa Kivimäki (v, 80. Ville Pakkala)