Vuosien Saatossa Osa VI

Vuosien Saatossa Osa VI Lauantai 26. toukokuutaViimeisten 34 vuoden aikana TP-Seinäjoki on pelannut 26. toukokuuta seitsemän kertaa. Kuusi on ollut eri tasojen sarjaotteluita ja kerran on potkittu Suomen Cupia.Ensimmäinen lista otteluista pelattiin kaudella 1973, jolloin vastaan asettui Nelosen ottelussa Kokkolan Jymy. Jymyä ei enää nykyisin juurikaan ole sarjoissa näkynyt, mutta tuolloin se oli tuttu vastustaja. TP-Seinäjoki voitti ottelun kotikentällään selvästi 4-1. Sarjassa joukkueille tuli lopulta eroa vain yksi piste. Sen turvin TP-Seinäjoki sijoittui neljänneksi ja Jymy oli kuudes.Vuonna 1976 TP-Seinäjoki matkusti vaasaan kohtaamaan Kolmosen kauden toisessa ottelussaan ABC:n vieraissa. Tulos oli murskaava 5-1 –vierasvoitto. Jo kauden ensimmäisessä ottelussa TP-Seinäjoki oli ottanut pisteet samoin numeroin toiselta vaasalaisjoukkueelta, Spartalta. Kauden päätteeksi oranssipaidat sijoittuivat lohkossa toiseksi ABC:n jäätyä jumboksi.Kaudella 1982 pelattiin edelleen Kolmosta ja kotiottelussa vastaan asettui paikallisvastustaja Sisu. TP-Seinäjoki oli avannut kauden neljällä peräkkäisellä tasapelillä ja samaan tahtiin jatkettiin edelleen, eli pisteet jaettiin sopuisasti numeroin 1-1. Kauden päätyttyä joukkueet olivat sarjataulukossa peräkkäin. TP-Seinäjoki saalisti 21 pistettä ollen kuudes ja Sisu napsi 20 pinnaa ollen seitsemäs. Myös kauden toinen matsi pelattiin muuten tasan 1-1.Myös kaudella 1985 kohdattiin Sisu Kolmosen ottelussa kyseisenä päivänä. David Wintersgillin ja Juha Salosen maalit riittivät tuolloin 2-0 –voittoon. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki jäi kirvelevästi noususta kahden pisteen päähän sijoittuen toiseksi lohkoss tamperelaisen PP-70:n jälkeen. Sisu tuli sarjassa kuudenneksi.Vuonna 1991 TP-Seinäjoki pelasi Ykkösessä ja matkusti Iisalmeen paikallisen PK-37:n vieraaksi. Sankarniemeltä lähti mukaan täysi potti makean 4-0 –voiton myötä. Vieraiden maalitykkeinä hääräsivät jo ottelun viidennellä minuutilla onnistunut Tommi Laaksonen, nykyisin Gnistania valmentava Toni Korkeakunnas, brittiapu Mark Farthing ja tätä nykyä pelaaja-agenttina toimiva Tuomas Talvitie. Kauden päättyessä TP-Seinäjoki jäi suorasta noususta Veikkausliigaan vain kolme pinnaa ja sijoittui kolmanneksi. Karsintapaikkaan jäi matkaa kaksi pistettä.Sen sijaan kausi 1993 sujui oranssiasuisilta huomattavasti mollivoittoisemmin. Pelireissu Rintinpolun kentälle Helsingin Kontulaan ei tuonut tilille kuin pelikokemusta. Isännät voittivat ottelun 2-1. Aleksi Valta teki avausmaalin jo kahden minuutin pelin jälkeen ja isäntien toisen maalin iski Marko Tukiainen ottelun 74. minuutilla. Vieraiden lohdutusmaalin viimeisteli nykyisin jääkiekon parissa hääräävä Juuso Toivola kuusi minuuttia ennen loppuvihellystä.Keväällä 1995 Keith Armstrongin tultua joukkueen ruoriin edettiin Suomen Cupissa kivasti. Ensin kaatui vieraissa tämän päivän vastustajamme Närpes Kraft 1-0 Petri Toivosen tehtyä voittomaalin pelin 32. minuutilla. Seuraavaksi tuli kuudennella kierroksella vastaan 26. toukokuuta rovaniemeläinen FC Santa Claus, joka nöyrtyi Raviradan viheriöllä 1-0 Arto Jalasvaaran maalilla. ”Jallu” (kuvassa) teki maalinsa ottelun 28. minuutilla. Pelistä tuli kuitenkin vaikea, sillä alakerrassa häärännyt Jarmo Köykkä katseli suoraa punaista kyllästyttyään rollolaisen repimiseen ja antoi samalla mitalla takaisin. Niinhän siinä kävi, että kosto nähtiin ja edessä oli kahden ottelun pelikielto. TP-Seinäjoki pärjäsi kuitenkin Suomen Cupissa loistavasti tuolla kaudella, sillä seuraavalla kierroksella pudotettiin Ykkösen PV Kokkola 2-1, sen jälkeen Veikkausliigan VPS 2-1 ja Ykkösen Lahden Reipas 2-0. Vasta turkulainen FC Inter oli liian vahva 10. kierroksella.Saldo seitsemästä ottelusta on siis aivan mukava. TP-Seinäjoki on voittanut viisi ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran. Maaliero toukokuun 26. päivän otteluista on oranssipaidoille 18-5. Tänään toivotaan, että historia toistaa siinä mielessä itseään, että voittosarake täydentyy.