KuPS kaatoi myös A-junnut

KuPS kaatoi myös A-junnut TP-Seinäjoki – KuPS 1-3 (1-2)02 min 1-0 Ville Pakkala11 min 1-1 Jesse Miettinen39 min 1-2 Jyrki Juvonen82 min 1-3 Joni RissanenKuPS vei nimiinsä lauantain toisenkin koitoksen kaadettuaan A-junioreiden Ykkösen avausottelussa varsin kapealla ryhmällä pelissä olleen TP-Seinäjoen. Valmentaja Esa Haanpäällä oli käytössään vain pari vaihtomiestä kenttähommiin joten kokoonpanoon oli kirjattu peräti kolme maalivahtia. Heistä Atte Tervasmäki pääsi viime hetkillä kenttäpelaajaksi kehiin.Vaikka kotijoukkueen kannalta peli alkoikin kerrassaan loistavasti Ville Pakkalan puskettua pallon vieraiden maaliin jo kamppailun toisella minuutilla Juho Mäki-Maunuksen oivallisesta vaparista, menivät vastustajat taukojohtoon ja lopulta ansaittuun voittoon toisella jaksolla.Pitkään ei kotijoukkue saanut johtoasemastaan nauttia, sillä jo 11. minuutilla KuPS:n kippari Jesse Miettinen nousi kulmatilanteessa topparin tontiltaan ylös ja puski tasoituksen. Johtomaalinsa KuPS teki 39. minuutilla Jyrki Juvosen toimesta.TP-Seinäjoella oli paikka nousta tasoihin heti toisen puoliajan alussa erotuomari Jouni Hietalan jouduttua näyttämään rankkari vieraiden alakerran rikottua Karri Hiirikoskea rangaistusalueella. Anssi Syrjämäki ei kuitenkaan saanut pilkulta palloa ohi maalivahti Joonas Pöntisen, vaan lopulta KuPS iski viimeisen niitin upottaen kotijoukkueen.Toisella puoliajalla kotijoukkue painoi kyllä ajoittain vahvasti, mutta maalintekoon saakka eivät eväät riittäneet. Sen sijaan vaihdosta kehiin tullut Joni Kröger rakensi tekopaikan vastaiskun päätteeksi Joni Rissaselle, joka käytti paikkansa päästyään rankkualueella nokikkain Petri Välimäen kanssa.Vaikka kotijoukkue joutuikin taipumaan taitavien vieraittensa edessä, ei joukkue huonosti pelannut. Timo Rauhala oli pirteä laidallaan, eikä toppareina pelanneita Anssi Syrjämäkeä ja Jyri Reinilää voi moittia mitenkään erityisesti. Ottelun puhalsi liigatason erotuomari Jouni Hietala osoittaen isällisellä otteellaan sen, miksi hän on Pohjanmaan laadukkain pallojuristi. TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Ilpo Tuulari, Anssi Syrjämäki, Jyri Reinilä, Juuso Pitkäranta (78. Ilkka Jaatinen), Timo Rauhala, Juho Mäki-Maunus, Sami El-Bash, Karri Hiirikoski (90. Atte Tervasmäki), Samir Bouroussi (69. Ville Suutala), Ville Pakkala