Kylmää kyytiä PUS:lta

SJK-juniorit – PUS 2-6 (2-3) 09 min 1-0 Aatu Metsä-Ketelä 11 min 1-1 Amel Omerovic 17 min 1-2 Joel Tikka 29 min 1-3 Amel Omerovic 44 min 2-3 Topias Tuomilehti 70 min 2-4 Amel Omerovic 72 min 2-5 Antti Laulaja 82 min 2-6 Amel Omerovic

Palosaaren Urheiluseura osoittautui juuri niin vahvaksi kuin Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosen sarjataulukko kertoi ennakkoon. Sen lisäksi joukkue osoitti olevansa hyvä ja reilu vastustaja, mitä ei parhaalla tahdollaankaan voi sanoa muutamasta muusta Vaasan suunnasta tulevasta sarjan joukkueesta.

Vaikka kotijoukkue saikin otteluun hyvän startin Aatu Metsä-Ketelän viimeisteltyä ottelun ensimmäisen maalin jo ennen kuin virtuaalinen digitaali osoitti kymmentä peliminuuttia, vierasjoukkueen ylivoimaisesti paras pelaaja, Amel Omerovic, karkasi kotijoukkueen puolustukselta viimeistellen tasoituksen.

Voisi hyvällä omallatunnolla väittää, että ottelussa neljä maalia viimeistellyt Omerovic pelaa nähdyn perusteella aivan väärässä sarjassa.

Joel Tikan vietyä vieraat johtoon 17. minuutilla, ehti Omerovic iskeä toisen maalinsa 29. minuutilla. Kotijoukkueen Topias Tuomilehto kavensi vielä ennen taukoa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue sai suotuisan tuuleen taakseen, mutta lopulta vieraat menivät menojaan. Aatu Metsä-Ketelä laukoi kuitenkin yhden maalin tappioasemassa pallon läpiajonsa päätteeksi ylärimaan, mutta sen jälkeen vieraat menivät lopussa menojaan. Olisiko tasoitusmaali sitten muuttanut lopputulemaa, on toinen tarina.

Monessa tilanteessa nähtiin tänäänkin se, että nyt pelattiin miesten peliä. Hienoa oli kuitenkin se, että vieraat tiesivät pelaavansa todella nuorta ryhmää vastaan, eivätkä lähteneet pelaamaan rumasti. PUS selvästi arvosti ja kunnioitti nuorten pelaajien tekemistä ja siitä on todellakin nostettava taitavalle vierasjoukkueelle hattua.

Kotijoukkueen nuorten urhojen on jatkossa pelattava rohkeammin. Lähinnä se tarkoittaa sitä, että kyllä aikuisten äijienkin kroppaan voi ajaa reilusti ja puhtaasti lujaa kiinni. Taitotaso riittää suurimmalla osalla nuorista pelureista vallan mainiosti tähän sarjaan, mutta keskittymistä tarvitaan lisää.