Liiverin tukea palkkaukseen

SJK-juniorit ja Seinäjoen leirintäalue ovat saaneet Leader Liiverin myöntämää palkkaustukea nuoren kesätyöllistämiseksi. "Palkkaa nuori kesäksi"-projektiin on saatu rahoitus Leader Liiverin ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiön tuella.

–         SJK-juniorit on niiden 16 yhdistyksen joukossa jolle tukea on myönnetty. Tuki käytetään Seinäjoen leirintäalueen toiminnan kehittämiseen siten että palkattu nuori tuo uusia ajatuksia leirintäalueen tapahtumien ideointiin ja toteutuksiin sekä uudenlaiseen some-markkinointiin. Yksi tällainen uusi tapahtuma leirintäalueella on jo ehditty lanseerata, eli lasten minigolf-synttärit. Tästä voi kysellä lisää leirintäalueen vastaanotosta, p. 050 440 9008 tai leirinta@sjk-juniorit.fi

–         Tämä on meille hieno mahdollisuus testata uusia ideoita leirintätoiminnan kehittämiseksi ja palkatulle nuorelle tämä varmasti antaa hyvää ja monipuolista työkokemusta.

Tuoreita ajatuksia vapaaehtoistoimintaan: 16 nuorta aloittaa yhdistysten kehittämistehtävissä Liiveri on myöntänyt Seinäjoen ja Ilmajoen yhdistyksille rahaa 16 nuoren palkkaamiseen ensi kesäksi. Tulevat työtehtävät vaihtelevat peli- ja luontokerhojen suunnittelusta some-markkinointiin sekä uusien tapahtumien luomiseen.

Monipuolisia tehtäviä yhdistää se, että perinteisten kesätöiden, kuten ruohonleikkuun ja jäätelömyynnin sijasta nuori pääsee kehittämään yhdistyksen toimintaa.

– Tällä järjestelyllä kaikki voittavat. Nuori saa arvokasta työkokemusta, yhdistys tuoreita ideoita ja me onnistumme tehtävässämme nuorten vaikuttamismahdollisuuksien edistäjänä, toteaa Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki.

Kevään aikana Liiveri tarjosi alueen yhdistyksille mahdollisuutta hakea rahaa nuorten työllistämiseksi. Kaikkiaan hakemuksia saapui 24 kappaletta. Liiverin nuorisojaosto oli mukana käsittelemässä hakemuksia ja lopulta palkkarahat myönnettiin 12 yhdistykselle. Rahat saatiin kasaan hyödyntämällä Leader-rahoitusta sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiön kanssa käynnistynyttä yhteistyötä.

Rahoitusta saaneet yhdistykset ja nuorten työtehtävät

Linkki 1