Maalinteko ratkaisee

Maalinteko ratkaiseeTP-Seinäjoki – FC Inter 2-3 (0-2)21 min 0-1 Kalle Kauppi 22 min 0-2 Ali Al-Take42 min 0-3 Ali Al-Take50 min 1-3 Veli-Pekka Pajula60 min 2-3 Teemu PenninkangasJalkapallossa, sen enempää kuin muissakaan lajeissa, ei tunneta moraalisia voittajia, tai työvoittoja. Kilpaurheilu on samalla tulosurheilua ja siinä oli entisen TP-Seinäjoen pelaajan, Timo Taipaleen, valmentama FC Inter tänään parempi kuin paikkansa pahasti haaskannut kotijoukkue, joka kuitenkin nousi kolmen maalin takaa lähes rinnalle.Vierasjoukkue oli tuonut parhaan arsenaalinsa Seinäjoelle kontattuaan syyskierroksen kolme ensimmäistä ottelua pahemman kerran. Nyt mukana oli seitsemän sellaista pelaajaa, jotka vielä kevätkierroksen kohtaamisen aikaan pelasivat joko A-junioreissa tai Sinimustissa Kakkosta. Hätä tuntuu olevan suuri Turunkin suunnassa, mutta siellä on sentään, mistä ammentaa miltei joukkueellinen uusia pelaajia, jollei tulosta tule.Vieraat pitivät ensimmäisellä puoliajalla palloa kyllä enemmän kuin kotijoukkue, mutta maalipaikkoja oli vain kaksi, joista kummastakin tuli myös maali. Tosin jälkimmäinen osuma saattoi hyvinkin olla paitsio, sillä niitä jäi parikin liputtamatta Interin kohdalta.Kotijoukkue loi ensimmäiselläkin puoliajalla ainakin kaksi niin selvää tekopaikkaa, että numeroiden olisi pitänyt olla tasan tauolla, mutta sen enempää tyhjästä maalista yli laukonut Erno Ruismäki kuin hyvin läpiajoon päässyt Tommi Kukilakaan, eivät saaneet palloa verkkoon. Vielä juuri ennen taukoa Miika Korpelan viuhuva laukaus painui vain pallon mitan yli maalin.Kun itse ei pistä pelivälinettä verkkoon, yleensä vastustaja sen väistämättä jostakin laittaa ja niin kävi nytkin. Reilun 20 minuutin kohdalla FC Interillä oli kulmapotku, jonka kotijoukkue purki, mutta pallo ajautui vieraiden haltuun ja yhdellä pistosyötöllä kotijoukkueen toppareiden väliin oli Kalle Kauppi nokikkainTuomas Karjanlahden kanssa laittaen pallon varmasti verkkoon.Vain minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli jo kahden maalin takaa-ajoasemassa Ali Al-Taken päästyä todella pahasti paitsiolle löyhkänneestä tilanteesta karkuun ja maalintekoon.Toinen puoliaika ei juuri pahemmin olisi voinut alkaa, sillä toinen toppareista, Niko Nauholz liukastui kriittisellä hetkellä ja vieraat saivat pelattua ensimmäisen toisenmaalin viimeistelleen Ali Al-Takenläpiajoon, jonka päätteeksi nuorukainen pisti pallon etukulmasta ohi Karjanlahden.Isännät saivat kyllä pelin painopisteen tämän jälkeen myötätuulen avustuksella FC Interin päätyyn ja syötönkatkon seurauksena Veli-Pekka Pajula karkasi pahantekoon nostaen isännät kahden maalin päähän vuorenvarmalla viimeistelyllään. Maali antoi lisäpotkua kotijoukkueelle ja kymmenen minuuttia myöhemmin vieraita pystyssä pitänyt maalivahti Jere Koponen pudotti pallon käsistään vapaapotkutilanteessa. Ensimmäisenä paikalla oliTeemu penninkangas, joka ujutti pallon verkkoon. Näin kotijoukkue oli enää maalin päässä, mutta lisäosumia ei onnistuttu survomaan, ei vaikka muutama paikka ja kova paine saatiinkin luotua vielä ottelun loppuhetkillä.Tappio ei sinällään aiheuttanut mitään vakavampaa sarjasijoituksen suhteen, sillä TP-Seinäjoki on taulukossa edelleen viidentenä. Voitto olisi nostanut joukkueen jaetulle kakkossijalle, mutta nyt on pisteitä otettava lopuista seitsemästä ottelusta tiiviiseen tahtiin.Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen liike- ja syöttötyöskentely olivat varsin vaatimatonta luokkaa ja muutamat pelaajat, jotka ovat syyskierroksella onnistuneet hyvin, vaelsivat nyt varjojen mailla.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Pekka Rousu, Niko Nauholz, Henri Huilla, Sami Viljanen (75. Jyri Korkea-Aho), Akseli Metsä-Ketelä (50. Kalle Taimi), Jesse Jääskeläinen, Miika Korpela, Teemu Penninkangas, Erno Ruismäki (41. Veli-Pekka Pajula), Tommi Kukila