Vuosien saatossa Osa 15., vol III

Vuosien saatossa Osa 15., vol IIIVuosien saatossa TP-Seinäjoen edustusjoukkue on ollut tulessa 20. elokuuta viidellä eri kaudella viimeisten noin 35 vuoden aikana. Tänään joukkue matkustaa Sundomiin Nelosen tärkeään otteluun, jonka voittamalla oltaisiin vielä nousutaistelussa mukana.Viimeksi tällä kyseisellä päivänmäärällä on kilpaurheilua harrastettu kaudella 2006, jolloin joukkue vieraili Castrénin tekonurmella Oulussa pelaten Miika Juntusen manageroimaa OPS-jp:tä vastaan. Tiukka taistelu päättyi harmittavaan 1-0 (0-0) –tappioon kamppailun ainoan maalin tultua 64. minuutilla Olli Luoma-Ahon viimeistelemänä. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki oli sarjassa viides OPS:n tultua sijalle 11.Tällä kaudella tuosta joukkueesta on TP-Seinäjoen väreissä nähty vain Jere Jääskeläinen. Sen sijaan SJK:n väreissä esiintyvät Petri Niemi, Ville Pajula, Johannes Saranpää, Mikko Väänänen jaMikael Muurimäki.Vuonna 2000 TP-Seinäjoki pelasi Ykkösessä kohdaten kotikentällään porilaisen Musan Salaman. Pelillä ei ollut sen suurempaa merkitystä, sillä jo ennen ottelua oli tiedossa, että MuSa menee ylempään jatkosarjaan ja TP-Seinäjoki jää kamppailemaan sarjapaikastaan alempaan. Ottelussa pisteet jaettiin numeroin 1-1 (0-0) nykyisin Turun Palloseurassa pelaavan Chris Cleaverinvietyä kotijoukkueen johtoon ottelun 65. minuutilla. Voitto lipui otteesta 77. minuutilla Jari Lammisentasoitettua ottelun. Sarjataulukossa joukkueet olivat peräkkäin MuSan tultua viidenneksi viiden pisteen erolla TP-Seinäjokeen.Joukkueessa nähtiin tuttuja kasvoja, sillä nykyisin junnuvalmentajana toimiva Pasi Oksanen, VPS:ssa pelaava Jyri Hietaharju ja FC OPA:aa edustava maalivahti Jani Luukkonen olivat muiden ohella kehissä.Vuonna 1989, jolloin TP-55 nousi ensimmäistä kertaa Ykköseen seuran historiassa, oli vastustajaksi saapunut Kakkosen Pohjoislohkon otteluun Kajaanin Palloilijat. Tauolle Hannu Rajaniemen valmentama joukkue lähti maalittomassa tilanteessa, mutta toisella puoliajalla maalihanat avautuivat kunnolla. Heti tauon jälkeen toppari Kari Hietamäki laukoi vaparista johtomaalin 47. minuutilla ja viisi minuuttia myöhemmin asialla oli Pekka Husu. Nykyisin Suomen A-maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Keith Armstrong iski tasan tunnin pelin jälkeen lukemiksi 3-0 ja kaksi minuuttia myöhemmin asialla oli maanantaina 50-vuotissynttäreitään viettänyt Vesa Tyrväinen. Kun peliä oli vartti jäljellä, täydensiAnssi Latvala maalikimaran.Kentällä nähtiin edellä mainitun viisikon lisäksi tuttuja myös Wallsport Areenan omistajan,Raimo Sarajärven, maratoonari Asko Ristimäen, Ilmajoen Kisailijoissa edelleen pelaavanMika Koivumäen ja Reijo Palovuoren muodossa. Vuonna 1983 TP-55 pelasi Kolmosen Lohko 8:ssa ja vieraili Kokkolassa ottamassa mittaa Ykspihlajan Reimasta. Reissu ei erityisen hyvin mennyt, sillä isännät ottivat tililleen 1-0 (1-0) –voiton saaden näin revanssin kevätkierroksella kärsitylle 3-1 –tappiolle. Kauden päätteeksi TP-55 sijoittui sarjataulukossa neljänneksi jääden kuitenkin lohkon voittaneesta GBK:sta yhdeksän pistettä. Reima puolestaan oli kuudentena taulukossa vielä viisi pinnaa TP-55:stä.Vuonna 1972 TP-55 pelasi Nelosta kuten tänäänkin. Tavallaan siis ympyrä sulkeutuu. Silloin vastaan asettui toinen kokkolalainen seura, Jymy. Kotikentällään pruukilaiset olivat sen verran terävinä, että voitto irtosi numeroin 5-2. Kauden päätteeksi joukkueet olivat sarjataulukossa peräkkäin 13 pisteessä. TP-55 sijoittui paremman maalieronsa turvin kahdeksan joukkueen sarjassa viidenneksi ja Jymy kuudenneksi.Yhteensä viisi ottelua ovat tuottaneet TP-Seinäjoelle kaksi voittoa, tasapelin ja kaksi tappiota maalierolla 11-5. Kolme kotiottelua ovat menneet mukavasti kahden voiton ja tasapelin muodossa maalierolla 11-3. Molemmat vierasottelut sen sijaan on hävitty lukemin 1-0. Sopii toivoa, ettei tässä ole mistään enteellisyydestä kysymys, sillä illalla pisteitä tarvitaan todella kipeästi.