Matsi ohi puolessa tunnissa

SJK-junioreiden P17 sai kotikentälleen Prunttimäkeen hurjaa jälkeä tehneen FC Ylivieskan ikäluokan Kakkosen matsiin. Oletusarvoisesti kyseessä piti olla lohkon kärkikamppailu, mutta ne luulot karisivat kyllä melkoisen vikkelään. Vierasjoukkue ei taidollisesti ollut lähelläkään isäntiä. Se on sanottava, että vieraiden kuntopohja saattoi olla parempi kuin isännillä, mutta, kuten monet tietävät, pelkkä juokseminen ei tulosta tuo.

SJK-juniorit v FC Ylivieska 4-0 (3-0)06 min 1-0 Elari Hautamäki27 min 2-0 Vili-Verneri Tuisku29 min 3-0 Elari Hautamäki

72 min 4-0 Elari Hautamäki

Vieraat aloittivat kyllä pirteästi ja kaikesta näki, että joukkue oli tullut hakemaan voittoa. Kotijoukkue kuitenkin oli aivan liian taitava ja pystyikin hyödyntämään paikkansa. Luonnollisestikin ottelun sankari oli kotijoukkueen hattutemppuilija Elari Hautamäki, joka viimeisteli avausmaalin jo kamppailun kuudennella minuutilla.

Koko ottelun kulminaatiopiste nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla. Ensin Vili-Verneri Tuiskun painava laukaus siirsi numeroiksi 2-0 ja vain pari minuuttia tuon osuman jälkeen Hautamäki teki ratkaisevasti numeroiksi 3-0. Tuuletukset saivat eräänkin moraalinvartikan avaamaan sanaisen arkkunsa kentän laidalla. Tosin täysin aiheetta. Nuori mies tuuletti omaa onnistumistaan innostaen pelikavereitaan. Vieläpä aiheellisesti.

Toisella puoliajalla vieraat saattoivat näennäisesti saada hiukan otetta, mutta todellisuudessa maalipaikat koko ottelussa jäivät kahteen yritykseen. Ensimmäinen tuli noin kymmenen minuutin pelin jälkeen ja jos vieraiden hyökkääjä olisi lopettanut puolustuksen syliotteessa pelaamisen, olisi tuloksena ollut huonon vedon sijaan rankku. Elämä on valintoja.

Toinen puolittainen paikka tuli toisella jaksolla kolmen maalin takaa-ajoasemassa laukauksen osuttua ylähirren päälle. Siinä se sitten olikin. Lopullisesti homma paketoitiin Hautamäen toimesta 72. minuutilla knallin saatua viimeisenkin silauksensa.

Tämän ryhmän pelaamista on oikeasti ilo katsella. Joskus hiukan kuohuu, mutta varmaa on se, että peleissä sattuu ja tapahtuu. Taitotaso on pääsääntöisesti niin hyvä tähän sarjaan, että käytännössä joukkue tekee mitä huvittaa. Se puolestaan näkyy ajoittain turhautumisena ja lievänä ylimielisyytenä. Kukapa ei olisi, jos osaaminen on tuota tasoa. Eikä kukaan pysty pitämään ensimmäisen puolentunnin tyylistä tekemistä välttämättä yllä läpi ottelun. No, ei ainakaan kun kyseessä piti olla sarjan paras vastustaja.

Hienoa suorittamista monelta nuorelta pelaajalta. Toivottavasti tekeminen jatkuu samalla tasolla kauden loppuun saakka. Tällä menolla kutsuvat karsinnat Ykköseen. Eri asia on se, onko sinne halua.