Maukas voitto viime hetkillä

P17 ikäluokan Kakkosta puhtaalla pelillä johtava SJK-juniorit joutui kauden tiukimpaan testiinsä Vaasan Palloseuraa vastaan. Helteinen ilta ei tehnyt kummallekaan joukkueelle pelistä helppoa ja tempokin saattoi hiukan kärsiä etelämaisesta sielunmaisemasta. Äärimmäisen tasainen vääntö ratkesi vasta matsin viidennellä lisäaikaminuutilla.

SJK-juniorit v VPS 2-1 (1-1)

07 min 1-0 Elari Hautamäki

31 min 1-1 Lucas Pimentel

80+5 min 2-1 Daniel Hietala

Kotijoukkue sai matsiin ihan hyvän startin Elari Hautamäen vietyä nätin hyökkäyksen päätteeksi isännät johtoon jo kamppailun seitsemännellä peliminuutilla. Osuma oli ihan huikeaa kautta pelaavan Hautamäen 17. maali sarjapeleissä, eli nuori mies on takonut osumia hiukan yli kahden maalin keskiarvolla. Joku saattaisi kuvitella, että käyttöjä voisi olla ylempänäkin.

Vieraat tulivat yhtä kauniilla yhdistelmällä tasoihin noin puolen tunnin kohdalla ja näin taukoa lähdettiin viettämään tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla kotijoukkueella oli vähintään puolen tusinaa paikkaa lisätä maalisaldoaan, mutta omat saumansa oli vieraillakin. Turhautuminen tuntui hiukan taas kerran puskevan esiin kotijoukkueen nuorison mielissä, mutta faktaahan on, että ainoa paikka missä menestys tulee ennen työntekoa on sanakirja. Se työnteko sitten myös lopulta palkittiin. Daniel Hietalan ottelun viidennellä lisäaikaminuutilla tekemää voittomaalia voi pitää aiheellisesti ansaittuna ja ottelun kulun mukaisena. Maali oli pääasiassa topparina pelaavan Hietalan kauden neljäs osuma.

Tuo osuma tarkoitti myös sitä, että joukkue otti kahdeksannen voittonsa yhtä monesta ottelusta ja jatkaa edelleen ilman pistementyksiä sarjan kärjessä. VPS antoi erinomaisen vastuksen kamppaillen voitosta aivan loppuun saakka.

Käytännössä voitto taisi myös tarkoittaa P17 Kakkosen Lohko C1:n voittoa, sillä toisena oleva FC Ylivieska on kuuden pisteen päässä. Sillä on mahdollisuus nousta tasapisteisiin SJK-junioreiden kanssa, mikäli SJK-juniorit häviää viimeisen ottelunsa WFA/VIFK:lle vieraissa. Silti SJK-juniorit taitaa voittaa sarjan, sillä keskinäinen matsihan päättyi 4-0 ylivieskalaisten kylvetykseen.