Menestystä Jyväskylästä

Keski-Suomen Valmennuskeskus järjesti viime viikonloppuna pelaajakehitystapahtuman 2004 ja 2005 ikäluokille.

SJK-junioreilla oli joukkueet mukana molemmissa ikäluokissa.

Tapahtumassa oli tarjolla muutakin kuin perinteistä turnauspelaamista. Oli pelaajatestausta ja ottelut kuvattiin ja niistä saatiin videoklippejä ennakkoon asetetuista peliteemoista. Lisäksi paikalla oli Palloliiton aluevalmentjaia ja nuorten maajoukkuevalmentajia ja he antoivat palautetta jokaisen pelin jälkeen joukkueen valmentajille asioista, mitä peleissä havainnoivat.

Molemmat SJK-joukkueet lähtivät tähän pelaajakehitystapahtumaan yrittäen noudattaa ns. omaa peli-identiteettiä. Se oli selkeä perustavoite. Eli harjoitellut asiat pitäisi saada näkyviin peleihin. Se toimikin aikalailla hienosti, ainakin sen palautteen mukaan, mitä paikan päällä olleilta tarkkailijoilta saatiin. Heidän mielestään molempien joukkueiden peleissä oli selkeästi nähtävissä juttuja, joista "tunnistaa" sen, mitä on harjoituskentillä harjoiteltu ja mitä on seuran yhteisen peliajatuksen mukaan suunnitelty tehtäväksi. Eli miten yritetään peliä pelata ja miten pallottomat pelaajat liikkeitään tekevät pallollisen pelaajana avustamiseksi. Tietenkään aina eivät asiat suju kuin elokuvissa, mutta se ajatus on kuitenkin jo olemassa. Ja siitä on hyvä mennä eteenpäin!

Niin, peleissä pärjättiin myös tuloksellisesti hienostii molemmissa sarjoissa! SJK-junioreiden 2005 ikäluokan joukkue voitti kaikki pelaamansa ottelut ja voitti turnauksen päästäen vain yhden maalin käymissään 5 ottelussa. Hieno turnaus 2005 joukkueelta kokonaisuudessaan! Kanen sanoin: "Ei minä vaan Me"!

2004 ikäluokan joukkue hävisi tiukan ja hyvätasoisen välieräottelun JJK:lle, mutta voittivat sitten pronssiottelussa kolmannen sijan Seinäjoelle. Hyvin paljon hyviä asioita kentällä tapahtui myös näissä 2004 ikäluokan peleissä ja Me-henki oli nähtävissä.. 

Eli sijat 1. ja 3. olivat kotiintuomisina Jyväskylästä.

Huippua! Ja erittäin positiivisilla peliesityksillä!

Lisäksi joukkueen yhdessä käyttämä aika videopalavereineen ja pelaajakeskusteluineen veivät varmasti asioita taas yhden pykälän eteenpäin. Nämä asiat yhdessä hyvien pelitulosten lisäksi antavat varmasti molemmille joukkueille hyvää boostia loppukauteen ja miksi ei siitä eteenpäinkin! Onnittelut hyvistä suorituksista sekä pelaajapojille että joukkueiden toimihenkilöille!