Murskavoitolla Neloseen

SJK-juniorit v IK 11-2 (4-1)05 min 1-0 Joonas Kuivalainen11 min 1-1 Petri Haaparanta20 min 2-1 Johan Lamberg25 min 3-1 Joni Rintatalo39 min 4-1 Nuutti Salo46 min 5-1 Iiro Hautala52 min 6-1 Aatu Metsä-Ketelä72 min 7-1 Matti Vähäpesola74 min 8-1 Joonas Kuivalainen82 min 9-1 Aatu Metsä-Ketelä84 min 10-1 Matti Vähäpesola86 min 11-1 oma maali87 min 11-2 Petri Haaparanta (rp)SJK-juniorit varmisti nousun Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Neloseen murskaamalla Ilmajoen Kisailijat kauden viimeisessä sarjapelissään. Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella SJK-juniorit pommitti 11 maalia ja samaan aikaan Nuutti Salosta tuli jo 30. pelaaja, joka on onnistunut sarjapeleissä maalinteossa SJK-junioreissa kuluvalla kaudella. Heti perään Iiro Hautalasta tuli 31. maalinteossa onnistunut SJK-junioreiden pelaaja tällä kaudella.Voitto Jouppilanvuoren tekonurmella takasi sen, että kukaan ei voi enää uhata sen enempää sarjan voittaneen ABC/Strömsön kuin kakoseksi sijoittuvan SJK-junioreidenkaan sarjanousua. Näin ei kenenkään tarvitse jännittää perjantai-illan tuloksia.SJK-juniorit oli ottelussa mukana miltei totaalisesn eri kokoonpanolal kuin eilisessä ottelussaan Sisu-Pallo/2:ta vastaan. Mukana oli melkoinen ryhmä A-junioreita, eikä siis ihme, että valmentajana mukana nähtiin tällä erää Rauno Ojanen.Vaikka IK tasoitti Joonas Kuivalaisen viidennellä minuutilla viimeistelemän johdon Vitosen maalitykki Petri Haaparannan toimesta, meni kotijoukkue menojaan jo ensimmäisellä puoliajalla. Todella loistavan ensimmäisen puoliajan pelannut Johan Holmberg viimeisteli kauden toisenmaalinsa ja Joni Rintatalo maalin numero 16. Vielä ennen taukoa Nuutti Salo avasi maalihanansa tälle kaudelle ja heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla Iiro Hautala teki numeroiksi jo 5-1.Viimeistään siinä vaiheessa homma oli taputeltu ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmäksi matsi kääntyi. Ilmajoen Kisailijoilta loppui vauhti täysin kotijoukkueen kyydissä, mutta syynä oli varmasti myös se, että joukkue oli matkassa vain 12 pelaajan voimin.Aatu Metsä-Ketelä ja Matti Vähäpesola maalasivat kumpikin vielä kahdesti ja Joonas Kuivalainenkin sai viimeisteltyä illan toisen maalinsa. Petri Haaparanta puolestaan viimeisteli pilkusta ilan toisen maalinsa nostaen kauden saldonsa huikeaan 30 maaliin.Samaan aikaan SJK-juniorit pommitti tämän kauden sarjassa peräti 98 maalia. Ennen viimeisiä otteluita seuraavaksi eniten on maalannut IF Hoppet, jolla maaleja on 83 kappaletta. Näin SJK-junioreiden maaliero jäi peräti 71 maalia plussan puolelle.SJK-junioreiden, tai silloin vielä TP-55:n, joukkue on viimeksi pelannut Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosessa kaudella 2009. Silloin joukkue sijoittui neljänneksi tasapistein Kaskö IK/Teuvan Pallo yhdistelmän jälkeen ja vain pisteen perässä kakkoseksi sijoittuneesta VIFK Utvecklingistä. Sarjan voitti tuolloin Sundom IF nousten Kolmoseen.Tämän kauden nousuhan tuli omalla tavallaan hiukan yllätyksensä. Vielä viime viikon alussa kun joukkue hävisi vieraissa Suvilahden Sisulle 2-0, näytti siltä, että mahdollisuudet nousuun murenivat tappion myötä. Sen jälkeen tuli Vaasan Piiristä tietoa, että vastoin aiempaa tietoa sarjasta nouseekin kaksi joukkuetta, koska Kolmosen Pedersöre FF putoaa Keski-Pohjanmaan Neloseen, Malax IF luovutti Nelosessa ja näin sarjoja täydennetään alhaalta ylöspäin.SJK-junioreille tämä luonnollisesti kävi ihan hyvin. Tälläkin kaudella joukkueessa on pelannut peräti 57 pelaajaa. Näin olen ensi kauden Nelonen tarjoaa monelle nuorele pelaajalle vieläkin paremman kasvualustan kohti isompia areenoita.