Murskavoitolla PSL-paikka mukavasti

FF Jaro – SJK-juniorit 0-6 (0-3) 0-1 Niko Uutela 0-2 Samuel Korpela 0-3 Niko Uutela 0-4 Alex Hietala 0-5 Nico Rajala 0-6 Juuso Kara

SJK-junioreiden C15-haki tyrmäävän voiton Pietarsaaren Tellushallista jo toistamiseen tällä talvikaudella. Nyt identtiset 6-0 –voittolukemat takasivat paikan Puolen Suomen Liigassa. Kotijoukkue FF Jaron osalta karsinnat jatkuvat edelleen.

Pelillisesti suhteellisen tasainen ensimmäinen jakso oli numeroiden valossa kuitenkin vierasjoukkueen dominointia Niko Uutelan avattua maalihanat ja Samuel Korpelan jatkettua alkaneita karkeloita. Uutela lisäsi tililleen toisenkin maalin ennen puoliaikaa.

–          Eka puoliaika oli tasainen. Ehkä pelillinen hallinta meni meille noin 60-40, joukkueen vastuuvalmentaja Esa Haanpää kommentoi ottelua.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue otti pelin entistä vahvemmin haltuunsa. Alex Hietala, Nico Rajala ja Juuso Kara sinetöivät osumillaan ottelun lopputuloksen. Myös kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden kesken päättyi samoihin numeroihin.

–          Toinen jakso oli meidän kaikilla mittareilla. Me olimme kaikilla osa-alueilla Jaroa parempia. Kokonaisuutena peli oli meiltä todella erittäin tasapainoinen suoritus. Jaro yritti yllättää meidät vastaiskuillaan, mutta me pystyimme estämään ne kyllä hyvin, jatkoi ”Eski” pelin analysointia.

–          Olimme pelissä aggressiivisia prässissä. Pelinrakentelussa oli malttia ja hyökätessä meiltä tuli hyviä aloitteita. Koko ajan päästiin hienosti eteenpäin. Joukkueen tasapaino oli läpi matsin erinomainen, eikä annettu Jarolle mitään saumoja ylivoimahyökkäyksiin, iloitsi Haanpää joukkueensa vahvaa tekemistä puidessaan.

–          Toisen jakson hallinta menikin sitten meille varmasti jo tyyliin 75-25, eli ansaitsimme varmasti voiton tästä matsistya, tiivisti Haanpää vielä SJK-junioreiden leirin tunnelmat.

Hiukan erikoista ottelun tiimoilta on se, että pakollinen live-seuranta ei toiminut lainkaan ottelun aikana. Liekö totaalinen nettikatve vienyt Pietarsaaressa mahdollisuudet siihen. Paha sanoa. Eikä tulos tai tilastot olleet ilmestyneet vielä sunnuntainakaan Palloliiton sivuille. (edit su klo 11.11)

Moni seinäjokelainen, joka ottelusta oli kiinnostunut olisi varmasti halunnut saada tietoa siitä, miten homma Tellushallissa etenee, mutta nyt siihen ei mahdollisuuksia ollut.

Kolme PSL-karsintapelin jälkeen SJK-junioreiden reitti sarajaan on selvä. Matkalla kaatuivat Kanuunat 8-2 ja Jaro 6-0. WFA:n kanssa taikinoitiin tasapeli Vaasassa numeroin 1-1, mutta onneksi tuo on vain kaukainen muisto menneisyydestä.