Murskavoitolla SM-sarjaan

VPS-j – SJK-j 1-5 (0-3)

03 min 0-1 Johan Lamberg

10 min 0-2 Emil Pannula

24 min 0-3 Onni Valakari

43 min 0-4 Onni Valakari (rp)

60 min 1-4 Tobias Björkqvist

64 min 1-5 Emil Pannula

SJK-junioreiden B-junnut lunastivat paikkansa kesällä pelattavassa SM-sarjassa tyrmäävin numeroin vieraskentällä VPS-junioreiden jäätyä tällä kertaa selvästi jalkoihin.

Vastuuvalmentaja Jyri Hietaharjun suojateilla oli mahdollisuus ottaa paikkansa jo edellisessä kamppailussa OLS:aa vastaan Wallsportissa, mutta tuolloin sarjan voiton tililleen ottanut oululaisryhmä pelasi viisaasti ja viileästi napaten pisteet silloin mukaansa.Vierasjoukkue sai otteluun loistavan startin Johan Lambergin vietyäjoukkueensa johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla ja ennen taukoa vierasjohto oli venähtänyt kolmeksi maaliksi, sillä Emil Pannula maalasi 10. minuutin kohdalla ja Onni Valakari kamppailun 24. minuutilla.

Lambergin osuma syntyi noin 22 metristä hienolla vasurin laukauksella takanurkkaan Oskar Pihlajan syötöstä. Pannula puolestaan puski Iiro Hautalan antaman kulmurin verkkoon ja Valakari hyödynsi mallikkaasti Pannullan kerrassaan loisteliaan poikittaissyötön maalin edessä tulittamalla pallon vasurilla verkkoon.

Pannulalle ja Valakarille maaliolivat kauden seitsemännet osumat SM-karsintasarjassa ja lisää oli luvassa toisella puoliajalla.Valakari maalasi toistamiseen pilkulta 43. minuutilla hankittuaan rankkarin itse ja Pannula iski toisen maalinsa 64. minuutilla Juska Päivänurmen syötettyä pallon boksiin hyvässä liikkeessä olleelle maalitykille, joka laukauisi heti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon takakulmaan.

VPS-junioreiden saatua lohdutusmaalinsa näiden kahden maalin välissä tasan tunnin kohdalla Tobias Björkvistin kavennuksen muodossa. Liekö sitten ollut ihan maali hakusessa, vai kävikö sivuvaparissa pienoinen munkki, sillä veto leijaili maaliin saakka.

SJK-juniorit sijoittui lohkossaan toiseksi OLS:n jälkeen kerättyään yhdeksästä matsistaan 19 pistettä. OLS:n saldo oli 22 pistettä ja kolmanneksi sijoittunut VPS-j saalisti SJK-j:n tavoin 19 pinnaa jääden maalierolla kolmanneksi.

Vielä ennen lauantain kamppailua sarjataulukko oli äärimmäisen tasainen ja paikka SM-sarjassa oli tyrkyllä myös Ilvekselle, KuPS:lle ja FF Jarolle. Vaikka Ilves ottelunsa hävisikin, se jäi kuin jäikin viivan yläpuolelle maalieronsa turvin jättäen tasapisteissä olleet pietarsaarelaiset ja kuopiolaiset jatkokarsintaan.

Lauantaina pelattavissa karsintaotteluissa FF Jaro kohtaa TPS:n ja PK-35 saa kotikentälleen KuPS:n. Sen jälkeen SM-sarjan koko kalusto on tiedossa.

Toisesta lohkosta mukaan tulevat sarjan selkeä voittaja Käpylän Pallo, HJK, PK Keski-Uusimaa, sekä FC Espoo.

Valmentaja Jyri Hietaharju oli yhtä hymyä tärkeän voitollisen kamppailun jälkeen.

– Hieno esitys pojilta. Meidän jätkät tuli hyvin valmistautuneina ja latautuneina peliin. Oikeastaan  missään vaiheessa ei päästetty vVepsua mukaan peliin vaan kontrolloitiin tapahtumia alusta alkaen, Hietaharju summasi jatkaen hehkutustaan.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen miten pojat ovat sitoutuneet harjoitteluun ja pelaamiseen ja nyt he saivat siitä ansaitsemansa palkinnon.

Joukkueen ilme on ollut läpi talvikauden erinomainen ja peli on kehittynyt tasaisen varmasti siitä joulukuisesta ottelusta VIFK:ta vastaan, jossa tulokseksi saatiin 1-1 -tasapeli.

– Asetimme joukkueena tavoitteeksi paikan SM-SARJAAN ja nyt pojat sen hoitivat. Tasaista pelaamista läpi koko karsinnan ja myös peli on kehittynyt mukavasti, "Jylppy" kertoi.

– Nyt on aika asettaa uudet tavoitteet loppuvuodelle ja toivottavasti kehitys jatkuu edelleen. Työntekoa emme tule lopettamaan, koutsi lupasi. Se tuskin tuli yllätyksenä.