SJK-j C15 – talvikausi takana

SJK-junioreiden C15-joukkueen työntäyteinen talvikausi on jokseenkin takana ja kohta pian mennäänkin jo ulkokentille. Vastuuvalmentaja Kari Kiviluoma kertoi hiukan joukkueen kuulumisia.

–  Treeneissä on ollut mukana 10-20 pelaajaa, kaikkiaan C15 joukkueessa on 2001 syntyneitä pelaajia 24 kpl. Talven aikana esteitä treenaamiseen ovat aiheuttaneet mm. rippikoulutapaamiset, mopokorttitunnit ja useat liikkeellä olleet sairasepidemiat, kertoo Kiviluoma.

Talvikauden pienistä vaikeuksista huolimatta joukkue saa koutsiltaan myös kiitosta.

– Erittäin hyvään suuntaan mennyt pelaaajien harjoitteleminen! Alussa oltiin vähän liikaa ”mukavuusalueella”, mutta nyt saadaan itsestä ja joukkueesta hienosti tehoja irti. Harjoituksissa on oikein hyvä ilmapiiri, tehdään hommia tosissaan muttei totisesti….Mennyt 4 kk on ollut monellakin tavalla opettavaista aikaa niin pelaajille kuin valmentajillekin. Aikaisemmin tehty hyvä pohjatyö luonnollisesti auttaa tässä asiassa, jatkaa Kiviluoma.

Talvikauden peliohjelma on muodostunut Valkeakoskella pelatun Tsaari-turnauksen lisäksi muutamista treenimatseista ja Puolen Suomen Liigan karsinnoista.

– Valkeakoskella pelattiin neljä peliä, joiden saldo oli 2-1-1, treenipelessä 2 peliä ja 2 voittoa. Ja mikä tärkeintä niin pelaaminen on kehittynyt parempaan suuntaan! Näissä matseissa nähtiin millä tasolla ollaan ja sen perusteella yritetään harjoitteluun reagoida. Sehän on turnauspelaamisen yksi päätarkoitus ainakin meillä, Kiviluoma valottaa ajatusmaailmaansa.

Monet sarjat starttaavat jo kuluvan kuun aikana ja kaikki ovat täydessä vauhdissa viimeistään toukokuussa. 

– Positiivisin miettein lähdetään omaa pallollista peliä pelaamaaan ja harjoittamaan. On tärkeää saada aikaan pelaajissa selkeä ajatus siitä, mitä on kokonaisvaltainen harjoittelu, kun olet 15-vuotias ja vanhempi. Mitä se vaatii? Pelkkä suorittäminen ei enää riitä,  ei oikein millään osa-alueella. Meillä on joukkueessa oikein hyvä suunta ja toivotaan että jatkuu samalla tavalla, pohtii Kiviluoma tulevan kauden haasteita.

– Me pelaamme oman ikäluokamme korkeinta sarjaa Vaasan Piirin alueella ja yhdessä B-junioreiden kanssa meillä on joukkue B-junioreiden 2-divisioonassa. Näin ajatellaan jo tulevaisuutta siinä määrin, että 2000 ja 2001 ikäluokan pojat pääsevät jo paremmin tutustumaan toisiinsa. Seuraavana vuonna he ovat kuitenkin samassa joukkueessa. Näin tulee pelejä kahdessa sarjassa ja lisäksi meillä on yhteisjoukkue VIFKin kanssa C15-ikäluokan PSL-sarjassa. Tässä porukassa meiltä käy pelaamassa pelaajiia n. 3-5 / PSL-kierros. Pelaajamäärät sovitaan VIFKin edustajan kanssa aina erikseen, Kiviluoma kertoo tapahtumarikkaan kauden kuvioista.

Turnauksethan ovat vuodesta toiseen junioreille se suola tässä sopassa. C15-junnuille on luvassa vielä reissua Käpylän Pallon turnaukseen 28-29.5 Helsingissä ja itsellä on järjestettävänä Suomen Palloliiton kakkostason turnaus Seinäjoella 29-31.7. Lisäksi kausi päätetään johonkin turnausreissuun.

– Ollaan puhuttu, että tärkeintä on saada pelaajat suunnitelmallisen kokonaisvaltaisen harjoittelun piiriin. Pelaajakehitys on pitkäjänteistä työtä, eikä tuloksia tule sormia napsauttamalla. Pitää uskaltaa ajatella riittävän kauas eteenpäin. Se toki vaatii kaikilta kärsivällisyyttä ja joskus pitkää pinnaa, niin pelaajilta, toimihenkilöiltä kuin pelaajien vanhemmiltakin. Rohkeus ja uskallus katsoa ns. tuloksien taakse on erittäin tärkeää juniorijoukkueissa. Pelaajien ei tarvitse todellakaan vielä olla parhaimmillaan omalla pelaajapolullaan. Mihinkään ei ole kiire, vaan palkinto työnteosta tulee jossain vaiheessa, kunhan jaksaa tehdä säännöllisesti hommia, tiivistää Kiviluoma tunnelmia.