Musta 95 päätti maakuntakiertueen voitolla

Musta 95 päätti maakuntakiertueen voitolla Ysivitosten Musta joukkue aloitti I-divisioonan syyskierroksen kolmella vierasottelulla.Heinäkuun viimeinen päivä vierailtiin Vaasan Monitoimiviheriöllä jossa vastaan asettui FC Sport.
Kesätauon jälkeen ottelu alkoi hiukan sekavalla pelillä molempien joukkueiden osalta.
Sport sai kuitenkin rivinsä järjestykseen ja latoi kolme maalia ensimmäisellä puoliajalla.
Maalit syntyivät kaikki samankaltaisista tilanteista jossa oranssimustien puolustuslinjan varmistus ei oikein toiminut. Toiselle jaksolle palattiin valmennusjohdon ohjeitten jälkeen ja TP-Seinäjoen otteet paranivat selkeästi. Vastustajan maalin ylähirttä lähemmäs kavennusta ei kuitenkaan päästy. Maaleja ei suotu vastustajallekaan joten pisteet Vaasaan FC Sportille numeroin 3-0.Elokuun 7. matkustettiin Ilmajoelle, vastassa tuttu naapuri Ilmajoen Kisailijat.
Ottelun ensimmäinen jakso oli selkeää oranssipaitojen hallintaa. Hallinta ei kuitenkaan riittänyt vaan ottelun 19 min IK siirtyi onnekkaasti johtoon 1-0. Toisella jaksolla ensimmäinen kymmenen minuuttia pelattiin tasaisissa merkeissä kunnes alkoi tapahtua. IK:n punamustat latoivat kaksi maalia parin minuutin välein tilanteeksi 3-0, ja heti perään TP:n Aleksi Leppänen kavensi 3-1 Jaakko Vihannan syötöstä ja Lasse Ilves 3-2 Aleksin syötöstä. Kesken oranssipaitaisten tasoitusyrityksen tuli lunta tupaan, IK kasvatti johtoaan kahdella hienolla maalilla 48 min 4-2 ja 49 min 5-2. Mainittakoon että IK:n kaikki maalit järjestelivät taitavat Elias Ahde, Joona Niemelä ja Aleksi Yli-Karjanmaa. Ottelun lopulla TP kavensi vielä loppunumeroiksi 5-3, Tuomas Saikkosen osumalla, syöttäjänä osumaan Leppäsen Aleksi.Elokuun 13. päivä päästiin pelaamaan Jalasjärven Kiuaskallion samettiselle ruoholle, vastassa Jalas.
Navakkaan myötätuuleen pelannut TP-Seinäjoki aloitti vahvasti ja pelikellon näyttäessä 9 min Lauri Ylinen-Luopa pääsi läpiajoon Alex Laitamäen syötöstä, tilanne 1-0. Kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin hieno kuvio, Joona Ala-Hukkala lähetti keskiympyrän kaarelta pitkän vapaapotkun kulmalipulle jonne Jaakko Vihanta oli juoksemassa, Jaakko harhautti vastustan puolustajan ja nosti pelivälineen maalivahdin yli takatolpalle josta Lauri puski toisen maalinsa 2-0. Kolmatta maalia ei tarvinnut kauan odotella,13 min Jaakko Vihanta antoi kulmapotkun vasemmalta maalinedustalle jossa Saku Salo tarjoili Alex Laitamäelle tuhannen taalan paikan, eikä Alex erehtynyt, sillä tietää taalan arvon hyvin, poikahan nimittäin asuu ja harrastaa futista New Yorkissa.…Alex saapui isänsä ja pikkusiskonsa kanssa juhannuksen jälkeen New Yorkista kesäksi lomalle Suomeen ja on harjoitellut TP-Seinäjoen ysivitosten joukkueessa. Alex on osallistunut joukkueen mukana myös turnaukseen Lahdessa sekä syyskauden piirisarjaotteluihin. Tämä ottelu oli hänelle viimeinen ennen kotiin lähtöä ja hieno ottelu olikin, maali ja maalisyöttö. Tätä kirjoitettaessa Alex on jo matkalla New Yorkiin ja varmasti lukee näitä TP-Seinäjoen nettisivuja heti kun pääsee perille, joten ALEXILLE TERVEISIÄ koko joukkueelta, ensi kesänä uudestaan.….
Takaisin otteluun, toiselle jaksolle jatkettiin siis numeroista 0-3. Jalas sai nyt tuulen taakseen ja sai vähän parannettua peliään. Vaarallisia maalipaikkoja se ei kyennyt kuitenkaan luomaan.
Oranssimustat sen sijaan olivat useasti lisätä johtoaan. Ottelukellon näyttäessä 55 min saatiin peli jälleen painettua Jalaksen rangaistusalueen tuntumaan. Saku Salo lähetti tulisen laukauksen maalia kohti jonka Jalaksen maalivahti torjui, pallo ajautui noin 20 metriin josta Jesse Isosaari tykitti tarkasti loppulukemiksi 0-4. Hieno voitto ja syyskierroksen pistetili auki.Vieraspelikiertue saatiin näin päätökseen ja 20. elokuuta kohdataan kotona FF Norrvalla .